ERDON Helyi hírek

2011.10.23. 12:18

Hazatért a váradi vadmacska

Nagyvárad- Szombat este a Megasztár 5 tehetségkutató verseny váradi származású győztese, Tolvai Renáta adott fergeteges hangulatú koncertet a Szakszervezetek Művelődési Házában. Nem jött egyedül.

 

 

Ahogy általában a jó bulik esetében lenni szokott, rosszul kezdődött, de végül fergeteges hangulatban zárult a Megasztár 5 három versenyzőjének nagyváradi koncertje. A több mint egy órás csúszás mellett (mint utóbb megtudtuk, a rendezők a magyar időt tekintették mérvadónak), a hideg is borzolta a kedélyeket (ugyan fűtöttek, de az állandó húzat miatt ez nem érződött). A kellemetlenségeket később tovább fokozta, hogy a világítás sem működött tökéletesen és a hangosítással is problémák adódtak (szintén nem a fellépők hibájából). Viszont az énekesek rátermettségét és helyzetfelismerő képességét dicséri, hogy produkcióikkal feledtetni tudták a jelzett gikszereket, s olyan légkört tudtak varázsolni a Szakszervezetek Művelődési Házába, mely kárpótolta a nézőket a szervezési bakikért.

Elsőként Kökény Attila jelent meg a színpadon, aki nem sokat teketóriázott, hanem rögtön a saját szerzeményével indított (Rád gondolok és a sírás fojtogat), majd következett két örökzöld, a Majdnem szerelem volt (Máté Péter), illetve a Kicsi gyere velem rózsát szedni (Cserháti Zsuzsa). A hangulat tovább fokozódott, amikor Kökény háttértáncosokat invitált maga mellé: a nézőtér különböző pontjairól egyből körülbelül másfél tucatnyi 6-14 év között kislány rohant oda mellé, akik szemmel láthatóan nagyon élvezték a történteket. A Sztárom a párom film betétdala (Ő) „a világ valamennyi nőjének szólt”, majd az előadóművész lemezéről csendült fel két slágergyanús szerzemény. A Megasztár 5 legjobb férfihangjának első váradi fellépése egy Back II Black- (Te vagy az akit a legjobban), illetve egy Zámbó Jimmy-számmal (Még nem veszíthetek) ért véget, melyet a közönség felállva, együtt énekelt Kökény Attilával.

 

Hagylak menni

 

Aki azt hitte, hogy mindezt már nem lehet tovább überelni, bizony tévedett, ugyanis amikor Kállay-Saunder András betáncolt a színpadra, tucatnyi tinilány rohant az emelvény széléhez. Sőt, 5-7 éves kislányokat is lehetett látni, akiket az anyukáik is odakisértek, s ha már ott voltak, kihasználták az alkalmat, s készítettek néhány fotót a fényképezőgépeikkel, illetve mobiltelefonjaikkal... Női sikítások közepette András néhány perc alatt ingétől és napszemüvegétől is megszabadult, s trikóban pacsizott a felé nyújtott kezekkel. A New York-i srác főleg angolul énekelt, de azért néhány magyar számmal is megpróbálkozott, például Mester Tamás Altass el című szerzeményével.

Kétségkivül az est fénypontját Tolvai Renáta fellépése jelentette. Szimpatikus volt részéről, hogy bár Magyarországon is szép szakmai sikert ért el, azért érződött, hogy számára továbbra is szülővárosa, Nagyvárad maradt a világ közepe. Profihoz méltó teljesítményt nyújtott, „egy húron pendült” közönségével, jól tudott kommunikálni rajongóival. Több világslágert is elénekelt (páldául Beyoncétól vagy Rihannától), de azért saját CD-ről is megszólaltatta a Hagylak menni-t és a Mindig az a perc-et is elénekelte.

A koncert után Kállay-Saunder András és Tolvai Renáta is hosszú perceken keresztül osztogatták az autogrammokat, s készültek a közös fotók a szerelmespárral.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!