ERDON Helyi hírek

2011.10.04. 15:26

Gázpalackokkal borult az árokba Darócon

Szatmár megye – Szerencsére nem történt nagyobb tragédia kedd délben Pusztadarócon, amikor egy tehergépkocsi hátulról nekiütközött egy gázpalackokat szállító tehergépkocsinak.

Szatmár megye – Szerencsére nem történt nagyobb tragédia kedd délben Pusztadarócon, amikor egy tehergépkocsi hátulról nekiütközött egy gázpalackokat szállító tehergépkocsinak.

 

Az eset épp a község alpolgármesterének, Vincze Sándornak a háza előtt történt, ugyanis a gázpalackokat szállító jármű a házzal szembeni letérőn akart behajtani egy üzlethez. A sofőr állítja, szabályosan jelzett, mielőtt letért volna, erre szemtanúja is van, a kamionban ugyanis utasa is volt. A 41 éves, kolozsvári G. Tibor viszont nem tartotta be a megfelelő távolságot, és hátulról nekiütközött tehergépkocsijával az előtte közlekedőnek. A 280 gázpalackot (ebből mintegy 230 fel volt töltve) szállító jármű a főút menti mély árokba borult. „Az udvar végében voltam, amikor halottam a nagy csattanást. Nagyon megijedtem, főleg akkor, amikor láttam, hogy gázpalackokat szállító kamion borult. Nem is merek belegondolni mi lett volna, ha ebben a melegben felrobban egy palack” – mondta Vincze, aki az eset után azonnal értesítette az 112–es egységes segélyhívó számon a tűzoltókat és rendőröket, akik hamar a helyszínre értek. A tűzoltók állandóan locsolták a gázpalackokat és segítettek a felborult kamion kiemelésében, a rendőrök pedig fél órára lezárták a 19A jelzésű országutat a forgalom előtt. A mentési akció idején hosszú autósor gyűlt fel a petei határátkelő felé vezető út mindkét oldalán. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi károk jelentősek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!