ERDON Helyi hírek

2011.10.27. 08:03

Fűtéstámogatás: hosszú sorok a kérelmezésnél

Szatmárnémeti — Azok a kérelmezők, akik október 31–ig kérelmezik a fűtéstámogatást, öt hónapra kapják azt, akár fával, akár földgázzal melegítenek. Az első három hétben nem tülekedtek az igénylők Szatmárnémetiben.

 

 

A fűtéstámogatásként emlegetett állami segélyt október 3–tól kérelmezhetik az állampolgárok Szatmárnémetiben, az első három hétben ezer kérelmező tartotta fontosnak, hogy beadja igénylését, tudtuk meg a Szatmárnémeti Szociális Gondozó Hivatal (SPAS) osztályvezetőjétől, Bălaj Adriantól.

 

Eddig 1200 kérelem

 

Mint elmondta, eddig 5000 nyomtatványt osztottak ki a SPAS munkatársai az érdeklődők között, s október 25–ig, keddig az elbírálásra átvett kérvények száma 1200 darab volt, hogy hol van a különbözet azt nem tudni, de egy biztos, azok a lakosok akik október 31–ig, hétfőig még leadják kérvényüket, és jogosultak is a támogatásra, öt hónapra kapják azt. Különben évről évre visszatérő jelenség, hogy utolsó pillanatra hagyják a fűtéstámogatás igénylését az érintettek. Ugyanígy volt tavaly is, s a határidő lejárta előtti napokban elfogyhatatlannak tűnő sorok alakulnak ki az Ilişeşti utcai intézmény udvarán. Ez a helyzet ebben az évben is, amikor a szolgálatosok minden munkanapon hétfőtől csütörtökig 8 és 14 óra között várják az ügyfeleket, de az is előfordul, hogy néhány ember reggel hat órakor már megérkezik és várakozik arra, hogy kinyissák a hivatalt. Itt kora reggeltől 14 óráig várják az ügyfeleket, ekkor bezárják a kaput, a sorokban állóktól természetesen átveszik a dossziét. Így egy idő után elfogynak a sorok, s ezzel párhuzamosan más munkatársak az adatfeldolgozással foglalkoznak hét közben, illetve péntekenként, amikor nincs ügyfélfogadás. Fontos tudni, hogy akik októberben letették kérvényüket és jogosultak a kedvezményre, öt hónapra kapják azt (2011 november – 2012 március), a novemberben kérelmezők már csak 4 hónapra jogosultak, és így tovább. A földgázzal fűtőknek megítélt összeg a gázszámlájukon feltüntetett összegből lesz levonva, azok akik fával, szénnel vagy folyékony fűtőanyaggal melegítik otthonukat, havonta vehetik át a számukra megítélt összeget a SPAS székhelyén. Az érdeklődők bővebb információkat a 0261–714196–os vagy 0261–714195–ös telefonszámokon kaphatnak — tudtuk meg az osztályvezetőtől.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!