ERDON Helyi hírek

2011.10.24. 08:36

Az önkormányzat adja a pénzt

Mivel a kormánypénzre még várni kell, az önkormányzat vállalta, hogy állja a fűtésrendszer kiépítésének költségeit. Mától van fűtés is.

Mivel a kormánypénzre még várni kell, az önkormányzat vállalta, hogy állja a fűtésrendszer kiépítésének költségeit. Mától van fűtés is.

 

 

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium számára 900 000 lejt ítélt meg a kormány, de az erről szóló döntés még nem jelent meg a tanügyminisztériumi rendeletben — tudatta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármestere. Kereskényi elmondta, ez folyamat akár hetekig is elhúzódhat, ám addig nem lehet meghirdetni a főgimnázium fűtésrendszerével kapcsolatos licitet. Ezért a helyi önkormányzat úgy döntött, nem várnak tovább, és a fűtésrendszerre szükséges 650 000 lejt saját költségvetéséből biztosítják az iskolának, annak érdekében, hogy meg lehessen hirdetni a licitet. Amint a licit sikeresen lezárul, az önkormányzat két részletben fizeti majd ki a munkálatokat: 2011 végéig 300 000 lejt, 2012–ben pedig a fennmaradó 350 000 lejt folyósítják.

Amennyiben a kormány által jóváhagyott 900 000 lej megérkezik, azt az önkormányzat kapja, amit a Kölcsey Ferenc Főgimnázium nyílászáróinak cseréjére szánnak majd. Mivel műemléképületben működik a tanintézmény, külön projektet kell készíteni a nyílászárók cseréjével kapcsolatban, mely már szintén folyamatban van.

 

 

Lesz fűtés

A szakemberek pénteken és szombaton is azon dolgoztak, hogy az iskola két szárnyát rákössék a kantin fűtésrendszerére, ami a jelek szerint sikerült is, és mától üzemelhet is — ismertette az iskola fűtésével kapcsolatos legfrissebb fejleményeket az alpolgármester. Ez nem jelenti azt, hogy hőség lesz a termekben, de érezhetően melegebb lesz az intézményben. Szakértők szerint, amennyiben beindul a fűtés már nem lesz szükség a hőbefúvókra, így (igaz ideiglenesen) megoldódni látszik a Kölcsey Ferenc Főgimnázium fűtése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!