ERDON Helyi hírek

2011.09.20. 12:39

Tovább, érettségi nélkül

Van megoldás azok számára is, akik nem vették sikerrel az érettségit. A Henri Coanda magánlíceum idén érettségi oklevél nélkül – az elvégzett évek egyszerű igazolásával – is fogadja a beiratkozókat.

Van megoldás azok számára is, akik nem vették sikerrel az érettségit. A Henri Coanda magánlíceum idén érettségi oklevél nélkül – az elvégzett évek egyszerű igazolásával – is fogadja a beiratkozókat. Egyikük, Taussig Róbert szerkesztőségünkben járt, édesanyjával, Évával. Mint elmondták, az ügyintézés nagyon egyszerű a tanintézetben. A 2-3 éves, posztliceálisnak minősülő képzések nyomán szakmát kapnak a tanulók. Sőt, ha 20 magyar diák összegyűlne, akkor magyar osztály is indulna. A képzések tandíjasok, ám az összeg viszonylag alacsony. Nemcsak általában várják tehát azon beiratkozókat is, akiknek nem sikerült érettségi oklevelet szerezniük, hanem a magyar diákok beiratkozása is tét. Van még több mint egy hét arra, hogy összegyűljön a magyar osztály indításához szükséges létszám. Tájékoztatás az iskolában: Nagyvárad, Theodor Sperantia u. 2 szám, PB25-ös tömbház, 2. lakrász. Telefon: 0259/433532, 0359/409183.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!