ERDON Helyi hírek

2011.09.02. 08:44

Sokat lógnak a diákok

Ha a diákoknak kellő számú igazolatlan hiányzás gyűlik össze a tanév során, akár el is tanácsolhatják őket az iskolából.

Ha a diákoknak kellő számú igazolatlan hiányzás gyűlik össze a tanév során, akár el is tanácsolhatják őket az iskolából.

 

Egy felmérés alapján hazánkban a diákok összesen annyit lógnak az órákról, hogy ez idő alatt akár 16 ezerszer is körbeutazhatnák a Földet. Hazánkban a 2010/2011–es tanév első félévében több, mint 30 millió hiányzást gyűjtöttek be a nebulók. Daniel Funeriu tanügyminiszter elmondta, a 2011/2012–es iskolai évben arra törekszenek majd, hogy a hiányzások számát, valamint az iskolaelhagyást visszaszorítsák, ezért szigorú lépéseket tesznek, többek között elektromos kártyák bevezetését tervezik, mely regisztrálja majd, hogy a diák mikor ment be az iskolába és mikor hagyta el az intézményt. A szaktárca vezetője hozzátette, mind a diákok, mind a tanárok jelenlétét szigorúan ellenőrzik majd. Funeriu szerint a sok hiányzás is az oka a gyengébb érettségi eredményeknek.

Kérdésünkre Kónya László, szeptember 1-től nyugdíjba vonult főtanfelügyelő–helyettes elmondta, a megyénkbeli iskolákban intézményenként változik, hogy miként büntetik a lógókat. Az I–X. osztályos diákokat csak a magaviseleti jegy levonásával büntetik, de a XI–XII. osztályosokat akár el is tanácsolhatják, ha sok az igazolatlan hiányzásuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!