ERDON Helyi hírek

2011.09.06. 09:10

Gyorshajtás, áldozatokkal

Romániában egy hét alatt harmincezer, Szatmár megyében pedig több mint háromszáz gyorshajtót bírságoltak meg a közlekedésrendészek.

Romániában egy hét alatt harmincezer, Szatmár megyében pedig több mint háromszáz gyorshajtót bírságoltak meg a közlekedésrendészek.

 

Romániában az elmúlt hét folyamán rekordszámú gyorshajtót bírságoltak meg a közlekedésrendészet munkatársai. A rendőrök az elmúlt hét folyamán országszerte több, mint 400 radarral mérték a közlekedő járművek sebességét, és egy hét alatt országszerte több, mint 30 ezer gyorshajtási bírságot osztottak ki, ez azt jelenti, hogy naponta átlagosan 4200 száguldozó akadt fenn a rendőrök akcióján. A 30 000 gyorshajtó közül több, mint ezer postai úton kapta kézbe a bírságról szóló értesítőt, míg a többiek helyszíni bírságot kaptak. A Szatmár megyei rendőrök is nagy hangsúlyt fektettek a elmúlt hét során a gyorshajtók kiszűrésére, melynek érdekében több útszakszon is radaroztak. Az ellenőrzési akció eredményeként egy hét leforgása alatt megyénkben 312 gyorshajtót bírságoltak meg a rendőrök, akik arra hívják fel a figyelmet, hogy a romániai közlekedési balesetek legnagyobb része a gyorshajtás miatt következik be. A statisztikai adatokat támasztja alá az a tragédia is, mely szeptember másodikán a megyeközpontbeli Decebal hídon történt, melyben egy fiatal a helyszínen életét vesztette, egy társa pedig a kórházban hunyt el. Az Audi személygépjárművet vezető fiatalember a körülbelül 100 km/órás sebességgel haladt fel a hídra, úgy próbálta megelőzni az előtte haladókat, hogy átlépte a kettős záróvonalat. A túl nagy sebesség miatt azonban elvesztette uralmát a gépjármű felett, így már nem tudott visszatérni a saját sávjába, és a hídról lefelé tartó, szabályosan közlekedő Iveco kamionnal ütközött. A baleset következtében két fiatal vesztette életét, és a személygépkocsi harmadik utasának életéért jelenleg is küzdenek a kolozsvári neuropszichológiai kórház orvosai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!