ERDON Helyi hírek

2011.09.20. 12:12

Felújítják a bíróság épületét

A nagyváradi bíróság épületét felújítják, így az intézményt ideiglenesen el kell majd költöztetni. A felújítást a román kormány finanszírozza.

A nagyváradi bíróság épületét felújítják, így az intézményt ideiglenesen el kell majd költöztetni. A felújítást a román kormány finanszírozza.

 

A közbeszerzési folyamat júliusban kezdődött el, akkor amikor az építkezési engedélyeket is kiadták. A felújítási tervek addigra már elkészültek, ezzel a feladattal az Igazságügyminisztérium az IPCT céget bízta meg. A terv elkészítésének értéke 412.050 euró volt. Az épületet nem csupán renoválják majd, de bővítik is: a palota belső udvarán két új épületrészt fognak emelni, amelyek tárgyalótermeknek adnak majd otthont. A több mint százéves épületen szerkezeterősítő munkálatokat és új belső térelosztási munkálatokat is végeznek majd, de restaurálni fogják az összes díszítőelemet is, ugyanis az épület műemléki besorolásba esik. A kivitelezési munkálatok ideje harminchat hónap. A júliusban elkezdett közbeszerzési folyamat mintegy öt hónapig tart majd az Igazságügyminisztérium illetékesei szerint, tehát a legvalószínűbb az, hogy a kivitelezési szerződést decemberben írják majd alá.

 

Hol lesz?

 

Ezzel egyidejűleg a Bihar megyei bíróság vezetősége és a nagyváradi önkormányzat megoldást keresnek arra a kérdésre, hogy hova költözzön a bíróság a felújítások idejére, de egyelőre nem jutottak dűlőre. Több variáns is felmerült már: lehetséges helyszínként jött szóba a Kolozsvári út 66. szám alatti volt Alexandru Roman iskola épülete, míg egy másik elképzelés szerint az Ítélőtábla az Úri (Ciorogariu) utcai 1. számú postahivatalban kapna helyet. Noha az új helyszín még bizonytalan, az azonban bizonyos, hogy a kivitelezési munkálatok aláírásáig a bíróságot máshova kell költöztetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!