ERDON Helyi hírek

2011.08.10. 13:59

Számtalan verseny a Kiskereki Ifjúsági Napokon

Bihar megye - A negyedik Kiskereki Ifjúsági Napokon – a rendezvény elnevezését igazolva – olyan sok vetélkedőt tartottak gyerekeknek és fiataloknak, hogy Nyíri Sándor polgármester vasárnap este alig győzte a sok díj átadását.

Bihar megye - A negyedik Kiskereki Ifjúsági Napokon – a rendezvény elnevezését igazolva – olyan sok vetélkedőt tartottak gyerekeknek és fiataloknak, hogy Nyíri Sándor polgármester vasárnap este alig győzte a sok díj átadását.

Azokon kívül, melyekről már számot adtunk a kiskereki rendezvény szombati napjának beszámolójában, tartottak még felnőtteknek szólt férfikézilabda versenyt, melyet a helyiek csapata nyert meg a nagyváradi Frontiera, és egy debreceni gárda ellőtt. Barátságos, ugyanakkor presztizs-meccs volt a Kiskereki–Érbogyoszló összecsapás, melynek „tétje” az volt, hogy a helyiek az „idegenlégiósaik” nélkül is le tudják-e győzni a megyei bajnokságban is rivális ellenfelüket . Letudták, 32–22 arányban. Volt még autós ügyességi verseny, melyet Nagy Árpád nyert Ökrös Szabolcs és Nagy Krisztián előtt, a motorosok versenyét pedig Oláh Dávid, megelőzve Nagy Árpádot és Pál Barnát. Dinnyeevésben Koncz Szebasztián „túlette” Szilágyi Zsoltot és Jeremiás Istvánt, gyerekfociban Kiskereki 4–3–ra verte Érkeserűt.

Futóverseny kicsiknek, nagyoknak

Biciklis ügyességi versenyben Mészáros Dávid, Nagy Ervin és Nagy Botond holtversenyben szerezte meg az első helyet Csáki Zoltán és Csuka Lóránt, illetve Ökrös Roland előtt. Futóversenyt tartottak lányoknak és fiúknak, kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt. A kisebb fiúknál Koncz András, Jeremiás Ádi, Pap Tamás, a nagyobb fiúknál Nagy Botond, Rézműves Attila, Sziki Jonatán, a kisebb lányoknál Csorba Kamilla, Hendre Krisztina, Lakatos Imola, a nagyobb lányoknál Jeremiás Irma, Csáki Jutka, Rézműves Renáta sorrend alakult ki. A vasárnapi színpadi programok keretében délután előbb a helyi fiatalok már előző nap is bemutatott táncos produkcióit láthatta a közönség, őket a székelyhídi Flying Steps csoport követte.

Megjött a Postás

A publikum olyan ovációval fogadta a Magyarországról érkezett Postás Józsit, mintha az mindenki számára rendkívüli fizetéssel, nyugdíjjal, esetleg segéllyel érkezett volna. Hát, azokat nem, helyettük mulatós zenét „kézbesített” a Kiskerekiből a Szatmár megyei Nagymajtényba továbbment előadó. Utána az Érsemjéből érkezett L&P duó vitte tovább a mulatós hangulatot, koncertjük közben osztotta ki Nyíri Sándor a már említett okleveleket a versenyek győzteseinek, ugyanakkor köszönetett mondva a rendezvény szervezőinek, de a „kritikusoknak” is üzent, miszerint mielőtt kifogásokat fogalmaznak meg, nézzék meg, mit tesznek ők a közösségért. A negyedik ifjúsági napok utcabállal zárult. Tűzijáték nem volt a programban, ezt a természet adta hozzá: látványos villámlás világította meg az eget este, ám a hozzá tartozó eső elkerülte a szórakozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!