ERDON Helyi hírek

2011.08.11. 17:21

Nyelvtudásuk gyarapodik

Ezen a héten zajlanak a szatmárnémeti MADISZ által szervezett nyelvi táborok Hadadon, a Wesselényi-Degenfeld kastélyban.

Ezen a héten zajlanak a szatmárnémeti MADISZ által szervezett nyelvi táborok Hadadon, a Wesselényi-Degenfeld kastélyban.

Hétfőn kezdődött el Hadadon a tizenkettedik Gyermek Angol Nyelvtábor a szatmárnémeti MADISZ szervezésében, 57 gyermek részvételével. Az angol nyelvtáborba V-VIII. osztályos gyermekek jelentkezhettek, mondta el Ilonczai Annamária, a MADISZ társelnöke. Őket tudásszint alapján négy csoportba osztották, és szatmárnémeti nyelvtanárok oktatják, akik a hangsúlyt a beszélt angol nyelvre fektetik. A napi négy órás oktatás mellett a gyerekek vetélkedőkön, sporttevékenységeken vesznek részt, és kirándulást is tesznek a falu környékén, hogy megismerkedjenek a kulturális és természeti értékekkel. Anyanyelvi csoport az idén sajnos nem indult, mert mindössze két gyermek jelentkezett.

Román nyelvtanulás

Idén első alkalommal egy-egy román és német nyelvű csoport elindítását is meghiredették. Tizenegy jelentkező gyermekkel elindult a román csoport, a német csoport elindításához nem volt elég jelentkező. A pedagógus a román nyelvű foglalkozások során is a beszédre helyezi a hangsúlyt. Szeretnék felkelteni a résztvevők érdeklődését a román nyelv íránt. Szeretnék elérni, hogy a gyerekek merjenek és tudjanak románul megszólalni, ne kudarcként éljék meg a román nyelvtanulást. A tábor szombaton hangulatos tábortűzzel ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!