ERDON Helyi hírek

2011.08.31. 17:15

Megújul az óvoda

A Hám János Óvodában még zajlanak a felújítással kapcsolatos munkálatok.

 

 

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközponthoz tartozó óvodában még zajlanak a felújítási munkálatok. Amint azt az óvoda vezetője, Lieb Andrea elmondta, az épületben kicserélték a fűtési rendszert — a csövek mellett 108 új fűtőtestet szereltek fel, valamint felújították a kazánházat, ahová két nagy teljesítményű új kazánt is beszereltek.

Emellett, mint minden évben, most is felújították a két kiscsoportnak ősztől otthont adó termet, ahol az elektromos vezetékek és világítótestek cseréje mellett festettek, valamint mellékhelyiségeket alakítottak ki, gumiszőnyegeket tettek le, valamint új ágyakat is kaptak a leendő kiscsoportok. Azokban a termekben, ahol nem volt még külön mosdó, kialakították, így már minden csoport terméhez külön mellékhelyiség tartozik.

Az említett munkálatok több százezer lejbe kerültek, ám a pontos összeget a munkálatok befejeztéig még nem lehet tudni. A felújításra anyagi támogatást a püspökségtől kapott az óvoda.

Lieb Andrea hozzátette, az óvoda alkalmazottai mellett ma az iskolaközpontból érkeznek önkéntesek az óvodába, akik segítenek majd a takarításban, hogy tanévkezdésre minden munkálattal végezzenek.

Az óvodában 8 csoportban összesen 200 gyermek kezdi meg az új tanévet — 4–4 csoport lesz magyar és német tagozaton. Lieb Andrea, az óvoda vezetője elmondta, az intézmény teljes személyzete nemrégiben részt vett egy lengyelországi zarándoklaton, mely észrevétele szerint mindenki számára erőt adott, így az új tanévet megújult erővel, kipihenten és a szokásos lelkesedéssel kezdik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!