ERDON Helyi hírek

2011.08.16. 08:03

Megnyílt Teodóra kuckója

Felekezeti hovatartozástól függetlenül várják a gyerekeket hétköznaponként 8 és 13 óra között Teodóra nagykárolyi kuckójában.

Felekezeti hovatartozástól függetlenül várják a gyerekeket hétköznaponként 8 és 13 óra között Teodóra nagykárolyi kuckójában.

Szombat délelőtt gyerekekkel népesedett be a nagykárolyi magyar görög katolikus plébánia udvara, ugyanis tíz órai kezdettel megnyitotta kapuit „Teodóra kuckója”, az egyházközség játszóháza. Vadas Krisztián, nagykárolyi parókus köszöntőjében tájékoztatta a szülőket arról, hogy milyen céllal alakult a játszóház, majd a szalag átvágásával hivatalosan is megnyitotta Teodóra kuckóját, ahova a szülők nyáron is bizalommal vihetik gyermekeiket, hiszen két szakképzett pedagógus, Vadas Kinga és Murvai Márta, valamint két óvónő, Rácz Mária és Fălcuşan Katalin felügyelete alatt erkölcsös környezetben nevelkedhetnek a kicsik. Mindezek mellett a hiánypótló tevékenységek a közösség- és egyéniségfejlesztő programokra fognak alapozódni különböző játékos oktatási módszerek segítségével. A nyári program szeptember 12-ig tart, hétköznapokon 8 és 13 óra között várják a három és hét év közötti gyermekeket, vallási hovatartozástól függetlenül. A foglalkozások magyar nyelven folynak, kisebb gyermekeket kizárólag szülői felügyelettel fogadnak.

A nyári szezonban egy bábelőadás, egy kirándulás és egy családi sportnap is megrendezésre kerül, ezeknek az időpontja azonban még nem tisztázódott. Az említett három programra nemcsak a „kuckósokat” várják, szeretnének minél több gyermeket mozgósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!