ERDON Helyi hírek

2011.08.26. 18:26

Maradj az iskolában!

Ezzel a címmel határon átívelő projektben vett részt a szatmárnémeti Elisa Zamfirescu Műszaki Gimnázium.

Ezzel a címmel határon átívelő projektben vett részt a szatmárnémeti Elisa Zamfirescu Műszaki Gimnázium.

 

Pénteken Szatmárnémetiben tartották meg a „Maradj az iskolában” nevet viselő pályázat projektzáró konferenciáját. Az egy éves futamidejű projektet az Európai Regionális Alap finanszírozta — a pályázat során 143 000 eurós támogatásra tettek szert.

A Magyar–Román Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósított projektben összesen 20 tanintézmény vett részt: 5–5 iskola Szatmár, Szabolcs–Szatmár–Bereg, Bihar, valamint Hajdú–Bihar megyékből. A partnerség tagjai voltak többek között Debrecenből az Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület, Vásárosnaményból a Kárpátokért Egyesület, valamint a szatmárnémeti Elisa Zamfirescu Műszaki Gimnázium — utóbbi intézmény volt a program vezető iskola a romániai fél részéről.

A program célja a magyar–román határ mentén működő halmozottan hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó szakiskolák által a lemorzsolódás/iskolaelhagyás csökkentése érdekében alkalmazott módszerek, gyakorlatok megismerése, gyűjtése, hálózati együttműködés kialakítása.

A program zárókonferenciáján többek között részt vett Erdei D. István RMDSZ–es parlamenti képviselő, Kónya László leköszönő főtanfelügyelő–helyettes, valamint a magyarországi partnerintézmények képviselői.

A zárókonferenciát Ligia Pop, az Elisa Zamfirescu Műszaki Gimnázium igazgatója nyitotta meg, majd Erdei D. István mondott köszöntőt. A parlamenti képviselő beszédében többek között azt is megemlítette, hogy Romániában is valós probléma a szakember hiány. Ezt követően Ligia Pop részletesen bemutatta a „Maradj az iskolában” elnevezésű projektet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!