ERDON Helyi hírek

2011.08.09. 17:20

Kukacos lisztet foglaltak le

Az egyik szatmárnémeti szupermarketben kukacos lisztet vásárolt egy fogyasztó, aki panaszával a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez fordult.. A hatóság lefoglalta a férges terméket.

Az egyik szatmárnémeti szupermarketben kukacos lisztet vásárolt egy fogyasztó, aki panaszával a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez fordult.. A hatóság lefoglalta a férges terméket.

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez nemrégiben egy panaszos kukacos lisztet vitt be, amit a megyeközpont egyik szupermarketében vásárolt — a liszt csomagolásából kiderült, hogy a termék a Kaufland–ból származik. Keddii sajtótájékoztatóján Valentin Breban, a felügyelőség vezetője elmondta, összesen 3200 kilogrammnyi férges lisztet foglaltak le 6300 lej összértékben. Breban szerint a lisztben azért lettek kukacok, mert nem megfelelő körülmények között tárolták, mivel a liszt nyirkos, nedves volt. A fogyasztóvédők kivonták a forgalomból az említett terméket, valamint a céget pedig 2000 lejre.

Ellenőrzés a strandokon

Emellett a fogyasztóvédelmi felügyelőség munkatársai június 15. és július 15. között a megyében összesen 11 strandot ellenőriztek — Avasfelsőfaluban, Mária–völgyén, Avasújvárosban, Nagykárolyban, Krasznamihályfalván, Ákoson és Apában.

A fogyasztóvédők a működési engedély mellett azt nézték, hogy megvan–e a szükséges egészségügyi engedély is. Többek között Mária–völgyén, Tasnádon, Krasznamihályfalván, Avasfelsőfaluban nem voltak látható helyre és jól olvasható módon kifüggesztve az árak. Emellett többek között az ellenőrzött strandok többségén nem volt kifüggesztve a fogyasztóvédők zöldszáma, melyen jelezhetik panaszaikat az állampolgárok.

Breban elmondta, az ellenőrzéseket követően 11 jegyzőkönyv készült, négy pénzbírságot róttak ki 23 000 lejes összértékben, valamint hét írásos figyelmeztetést adtak.

Elvesztek a hallgató iratai

Az elmúlt héten beérkezett panaszok között volt, aki egy Szatmárnémetiben működő egyetem ellen emelt panaszt, mivel azok elvesztették iratait — pszichopedagógiai képzésen vett részt, melyet 2008–ban végzett, ám nemrégiben az ezzel kapcsolatos igazolást akart kivenni, ám az egyetemen közölték vele, hogy elvesztették a volt diák minden iratát. Egy másik fogyasztó pedig a megyeközpontban működő motel szolgáltatásaira panaszkodott: a menüben a reggeli pont alatt több választási lehetőséget jelöltek meg, ám csak egyféle reggelivel tudtak szolgálni — a fogyasztóvédők 500 lejes büntetést róttak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!