ERDON Helyi hírek

2011.08.05. 09:57

Iskolaköltöztetések

<p>A következő tanévtől a Mihai Eminescu Főgimnázium átveszi a nemsokára hivatalosan is Szacsvay Imre nevét viselő egykori 9-es iskola román elemi osztályait, melyek a Szacsvay iskola Garay (Stanisoarei) utcai ingatlanába költöznek.

A következő tanévtől a Mihai Eminescu Főgimnázium átveszi a nemsokára hivatalosan is Szacsvay Imre nevét viselő egykori 9-es iskola román elemi osztályait, melyek a Szacsvay iskola Garay (Stanisoarei) utcai ingatlanába költöznek. Ez utóbbi ingatlan az általános iskola kezelésében marad, csak az osztályokat veszi át a Mihai Eminescu Főgimnázium. A költöztetés nyomán a Szacsvay iskola teljes mértékben magyar tannyelvű iskolává válik.

 

Költöztetés 2

 

A nagyváradi önkormányzat összevonja a Vasile Voiculescu egészségügyi iskolát az Alexandru Roman nyolcosztályos iskolával, melynek eredményeképpen az egészségügyi iskola átköltözik a Kolozsvári út 66. számú iskolaépületbe. A költöztetést azzal indokolja az önkormányzat, hogy túl nagy annak a Városháza utcai ingatlannak a bérleti díja, ahol a Voiculescu jelenleg működik. Ráadásul a Kolozsvári úti iskola épülete felszabadul ugyanis az utóbbi időben abban helyet kapó Partenie Cosma gazdasági líceum átköltözik a Rhédey kert (Balcescu park) mellett felépült kampuszba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!