ERDON Helyi hírek

2011.08.04. 13:16

Érmihályfalvi és tornaljai fotósok találkozója

Bihar megye - A Gömöri Fotóklub kiállítását nyitották meg az elmúlt hét végén Berettyószéplakon. A felvidéki klub képviselői közben látogatást tettek Érmihályfalván, illetve Szalacson is.

Bihar megye - A Gömöri Fotóklub kiállítását nyitották meg az elmúlt hét végén Berettyószéplakon. A felvidéki klub képviselői közben látogatást tettek Érmihályfalván, illetve Szalacson is.

Érmihályfalva és a felvidéki Tornalja testvértelepülési kapcsolatban áll egymással. A két város fotóklubjai – az Érmellék 2009, illetve a Gömöri – is baráti kapcsolatot ápol, ennek keretében legutóbb a májusi Nyíló Akác Napokon nyílt kiállítás a szlovákiaiak munkáiból Érmihályfalván. A tárlat bezárása után a képeket nem siettek hazavinni a tornaljaiak, ugyanis már tervbe volt véve, hogy Berettyószéplakon is kiállításuk lesz, ezért úgy határoztak, összekötik a kellemest a hasznossal: a széplaki utat összekötik egy érmihályfalvi kirándulással. A felvidéki küldöttség Benedek László elnök vezetésével érkezett pénteken este Érmihályfalvára, ahol az Érmellék 2009 Fotóklub tagjai látták őket vendégül.

Kirándulás Szalacsra

Szombat délután a helyben májusban kiállított tárlat anyagával utaztak Berettyószéplakra, majd az ottani esemény után visszatértek a városba, ahol újfent a helyiekkel töltötték el az időt baráti beszélgetéssel, szakmai tapasztalatcserével. Vasárnap délelőtt pedig közös kirándulást tettek Szalacsra. A június közepén avatott tájháznál az előzetes egyeztetés eredményeként dr.Kéri Gáspár várta őket, aki részletes és élvezetes idegenvezetést tartott. A fotósok szaporán kattogtathatták fényképezőgépeiket, a szalacsi tájház híre pedig – ha eddig nem – így most biztosan eljutott a Felvidékre is. A Gömöri Fotóklub képviselői vasárnap délután utaztak el Érmihályfalváról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!