ERDON Helyi hírek

2011.08.05. 15:32

A város nem pereli saját embereit

A nagyváradi önkormányzatnak nincsenek polgári peres követelései a volt Piac- és Közterületfenntartó Önálló Ügyvitelű Vállalat (RAPAS) vezetőivel szemben az ősi strandon június 4-én történt tragédia miatt, amikor egy négyéves kislány megfulladt, miután a medence lefolyója magába szippantotta.

A nagyváradi önkormányzatnak nincsenek polgári peres követelései a volt Piac- és Közterületfenntartó Önálló Ügyvitelű Vállalat (RAPAS) vezetőivel szemben az ősi strandon június 4-én történt tragédia miatt, amikor egy négyéves kislány megfulladt, miután a medence lefolyója magába szippantotta. A nagyváradi helyi tanács arról szavazott legutóbbi ülésén, hogy nem kíván részt venni a büntetőjogi perben, amelyet a rendőrség indított az ügyben. A vizsgálatok után a rendőrség büntetőjogi munkahelyi gondatlanság címén kezdeményezett pert Liviu Andrica főigazgató, Bimbó Szuhai Tibor műszaki igazgató, Gheorghe Sime a strand igazgatója valamint a strand további négy alkalmazottja ellen. A rendőrség felkérte az önkormányzatot, hogy jelezze, vannak-e anyagi vagy erkölcsi követelései a vádlottakkal szemben, az ügyész megítélése szerint ugyanis a kislány halála súlyosan érintette az intézmény működését. A nagyváradi önkormányzat határozata szerint a tragédia utáni napokban nem csökkentek a strand bevételei, ezért az önkormányzat megítélése szerint nem is lehet beszélni a város vagyonát ért kárról. A tanács egyhangúlag megszavazta a határozatjavaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!