ERDON Helyi hírek

2011.08.24. 18:24

A Nagyváradi Magyar Színház rendhagyó évadnyitó gyűlése

Egyedi helyen, a váradi városi strandon tartotta évadnyitó gyűlését a Nagyváradi Magyar Színház mindhárom társulata szerdán. Czvikker Katalin menedzser-igazgató a következő évadról és terveiről beszélt.

Egyedi helyen, a váradi városi strandon tartotta évadnyitó gyűlését a Nagyváradi Magyar Színház mindhárom társulata szerdán. Czvikker Katalin menedzser-igazgató a következő évadról és terveiről beszélt.

 

Czvikker Katalin, a Nagyváradi Magyar Színház főigazgatója az összegyűlt társulatoknak elmondta, hogy az évadzárót követő időszakban milyen újításokat kezdeményezett és milyen tervekkel rukkol elő a következő évadra. A közérdekű információk után a társulatok: a Szigligeti Társulat, a Liliput Társulat és a Nagyvárad Táncegyüttes tagjai külön-külön is megbeszélték az új évaddal kapcsolatos információkat, teendőket. Czvikker Katalin kifejtette, hogy a nyár folyamán sok fejlesztést hajtottak végre, amiből néhány már látható és néhány még nem, de az évad kezdéséig mindent be fognak fejezni. Továbbá béreltek egy jegyértékesítő rendszert, ami az on-line jegyvásárlást teszi lehetővé, így más városokból is könnyen lehet majd jegyet vásárolni. Hozzátette: a színház névmódosítására a kérelmet letette, így ha minden jól megy, nemsokára Szigligeti Színháznak fogják hívni a Nagyváradi Magyar Színházat.

Fejlesztések, újítások

Egy új fejlesztés az is, hogy a jegypénztáraknál bankkártyával is lehet majd fizetni, így akkor is lehet majd jegyet váltani, ha éppen nincs nálunk készpénz. Czvikker Katalin kifejtette, hogy sikerült a számítógépes és telefonhálózatot is felújítani, ez két héten belül kész is lesz. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy mindent számítógépen kezeljenek és rögzítsenek. Ami a munkakörülményeket illeti, elmondta, sikerült kényelmesebb és jobb minőségű munkaruhákat vásárolni a személyzetnek és a közönséget fogadó személyzetnek. Továbbá olyan felszereléseket is biztosítottak, ami lehetőséget nyújt arra, hogy egy-egy társulat kiszálláson lehessen, miközben a másik társulat a színházban szerepel, tehát egyazon időben két helyen is fel tudnak majd lépni.

A társulat tagjainak különböző szolgáltatásokat nyújtanak. Például a színház jogásza, aki az intézmény jogi képviseletével foglalkozik, a személyes jogi problémákban is tanácsot fog adni. Az egészségügyi vizsgálatok már megtörténtek, és mivel egy új intézményről van szó, a társulatok tagjai munkavédelmi képzésen is részt fognak venni.

Osztályvezetők

Czvikker Katalin az osztályvezetőket is bemutatta, többek között: André Csongort a produkciós osztályvezetőt-gyártásvezetőt, Nosz Botondot, a színpadi személyzeti osztályvezetőt- színpadmestert, Sorbán Attilát, a pályázatokért és marketingosztályért felelős osztályvezetőt, Boross Tamás főszervezőt és a gazdasági-technikai igazgatót, Kis Gábort. „Ők azok a gyakorlati vezetők, akik a mindennapokban elősegítik a gördülékeny működését ennek a nagy intézménynek” – fogalmazott Czvikker Katalin.

Ötletek

„Az évadzáró óta három-négy ötlet fogant meg, ezek közül az egyik a gyermekmegőrző lenne. Ezzel a kisgyermekes munkatársakat segítenénk, akiknek esetleg nincs kire bízniuk a kicsiket. Ez működhetne az előadások alatt is, ahova már a nézők is elhelyezhetnék kisgyermekeiket, így zavartalanul és nyugodtan élvezhetik a műsort” – beszélt ötleteiről Czvikker Katalin. Hozzátette: „Szeretném úgy alakítani a közös életünket, hiszen a munkaprogram miatt időnk nagy részét a színházban töltjük, hogy az hasonlítson egy nagy családra. Nagyon jó munkát kívánok mindannyiunknak, és szeretném, ha az új évad a megértés és a tolerancia jegyében telne.” Czvikker Katalin ezúton is köszönetét fejezte ki Bimbó-Szuhai Tibornak és a RAPAS-nak, amiért biztosították a helyet ehhez a rendhagyó, jó hangulatú gyűléshez. A megbeszélés után a társulatok tagjai az egyik teraszon fogyasztották el ebédjüket, majd strandoltak is.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!