ERDON Helyi hírek

2011.08.25. 08:22

A megszokott melletti újítások szombaton a PMN-en

Az idei, jubileumi Partiumi Magyar Napok a hagyomány és a megújulás jegyében zajlik. Igyekeztünk azokat a programokat kiemelni a sokszínű kínálatból, amelyek újdonságnak számítanak.

Az idei, jubileumi Partiumi Magyar Napok a hagyomány és a megújulás jegyében zajlik. Igyekeztünk azokat a programokat kiemelni a sokszínű kínálatból, amelyek újdonságnak számítanak.

 

Szombaton indul az igazán nagy élet a Partiumi Magyar Napok keretén belül a Kossuth-kertben. Tizenegy órától tizenkilenc óráig állandó programokon vehetnek részt az érdeklődők. A gyermekfoglalkozások már minden kisgyermekes szülő előtt ismertek lehetnek, de annál ismeretlenebb a photo session elnevezésű program, amely során a Szatmári Magyar Diákszövetség szervezésében professzionális portréfotókat készítenek, de akinek ez túl megszokott lenne, azt a Szatmárnémeti Művészeti Líceum diákjai rajzolják le hagyományos portré vagy karikatúra formájában. Szintén az SZMDSZ-esek fejéből pattant ki a célbalövős paintball ötlete, de itt most nem egymásra kel lövöldözni színes festékkel töltött lövedékkel, hanem a céltáblát kell „befesteni”.

A Galopp Egyesület most is lóra ülteti a kisebbeket, de nem maradhat el az Erdélyi Kárpát Egyesület szervezésében a sörösládamászó-verseny, amely — főleg a kívülállóknak — igen sok derültséget ígér. A Vöröskereszt és a Korall Klinika sátrában ingyen méretheti meg bárki a vérnyomását vagy éppen a vércukorszintjét, de ha a PMN-en kapható sokféle édesség és magas szénhidrát tartalmú ételek után végzik el, akkor nem kell megijedni, hogy magas eredményt fog mutatni a kijelző.

Aki nem szokványos szórakozásra vágyik, az mindenképpen kukkantson be 17 és 22 óra között a művészfilmek vetítésére, hiszen Papellás Szabolcs Sapientia-EMTE hallgatóval elemezhetik is a Külön banda és az Amelie csodálatos élete című filmeket. Viszont, ha ez túl elvont lenne, akkor 13 és 16 óra között fogyaszthatnak el egy fröccsöt Csehi Árpáddal, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnökével és Kereskényi Gáborral, az RMDSZ Szatmárnémeti városi szervezetének elnökével.

A mozgásra vágyóknak külön szigetet alakítottak ki a szervezők, ahol a legdivatosabb mozgásformákkal ismerkedhetnek meg, de 14.30 órától akár a Partium legnagyobb közös táncos megmozdulásán is együtt rophatnak zumba módra.

Az estét 19 óra 30 perctől Polgár Péter (Class FM) zenés paródia műsora és Orosz György (TV2 – Frizbi Stand up comedy versenyének győztese) előadása teszi vidámmá, míg 20 óra 30 perctől a Magna Cum Laude együttessel énekelhetjük közösen a Vidéki sanzon és a Színezd újra sokak által ismert sorait.

A Kossuth–kerti programokkal egy időben kezdődik a Partium első extrémsport-versenye az újközpontban, ahol BMX, trial és skateboard bemutatókat tekinthetnek meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!