ERDON Helyi hírek

2011.07.27. 16:53

Tanszertámogatás

Az elmúlt évek hagyományaihoz hűen az idei, 2011/2012–es tanévben is részesülnek tanszertámogatásban a hátrányos szociális helyzetben lévő I–VIII. osztályos diákok.

Az elmúlt évek hagyományaihoz hűen az idei, 2011/2012–es tanévben is részesülnek tanszertámogatásban a hátrányos szociális helyzetben lévő I–VIII. osztályos diákok. Kérdésünkre Kónya László főtanfelügyelő–helyettes elmondta, a megyei tanfelügyelőség munkatársai a támogatás keretében kiosztandó csomagok beszerzésével kapcsolatos licit előkészületein dolgoznak. Az elmúlt évben Szatmár megyében 16 163 csomagot osztottak szét a rászoruló diákok között, melyre a szaktárcától 410 000 lejes összeget kapott a tanfelügyelőség.

A támogatást a gyermekek szeptember 12. és 15. között igényelhetik az iskolák titkárságán. Kónya elmondta, a tanszertámogatással kapcsolatos szabályzat egyelőre még nem változott, így idén is azok a gyermekek igényelhetik a tanszersegélyt, akik családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 150 lejt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!