ERDON Helyi hírek

2011.07.14. 17:16

Református ifjúsági tábor

Kilencven fiatal vesz részt a héten megszervezésre kerülő református ifjúsági táborban Hadadon, ahol a diákok a világvallásokkal ismerkednek meg, és gitározni is megtanulhatnak.

Kilencven fiatal vesz részt a héten megszervezésre kerülő református ifjúsági táborban Hadadon, ahol a diákok a világvallásokkal ismerkednek meg, és gitározni is megtanulhatnak.

Az idén július 11. és 16. között 21. alkalommal szervezik meg a KRISZ tábort Hadadon, a Dégenfeld központban, tudtuk meg Kurta Tőtős Szabolcs lelkipásztortól. A református egyházi tábor lelkészek és teológusok szervezésében zajlik, melyre a Nagykárolyi Református Egyházmegye területéről várják és fogadják a fiatalokat. Az idei évben mintegy 90 fiatal gyűlt össze, hogy együtt legyenek egy héten át, ápolva a közösséget és ismerkedve egymással és a bibliai üzenetekkel. A hét témája: Mit üzen a református hit egy olyan világnak, amelyik rengeteg vallással, felekezettel rendelkezik? A hét folyamán a táborban részt vevő ifjak megismerhetik a világvallásokat, az iszlám, a dzsainizmus, a hinduizmus, a brahmanizmus és a kínai vallások különbségeit, hasonlóságait. A bibliaórákon pedig megismerik azt, hogy bizonyos kérdésekben mit válaszol a református vallás a világ fontos kérdéseire. A reggeli és esti áhítatok témái szintén kapcsolódnak e témakörhöz: jó és rossz, szeretet és gyűlölet, megbocsátás, igazság. Hétfőn érkeztek a táborlakók, akik ebben az évben többségében 7-8. osztályos tanulók. Megfiatalodni látszik a tábor, ami valahol természetes, hiszen egy 5-6 éven át táborba járó generáció köszönt el az ifjúsági tábortól a tavalyi – huszadik – jubileumi táborban. „Szükséges ez a generációváltás, mert kell látnunk, hogy van és lesz utánpótlás, van és lesz jövőnk, generációk, akik Istenben hisznek és a református vallás tantételei szerint rendezik életüket – hangsúlyozta Nt. Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese a nyitóbeszédében.

A program minden nap reggeli tornával kezdődik, reggeli után áhítat, bibliaóra, előadás, majd énektanulás, ebéd és egy hosszú szünet következik. Délután sport és játék van az esti áhítatig, amit vetélkedők és szórakoztató programok követnek. Az év újdonsága a gitároktatás, amin 15 fiatal vesz részt. A gitároktatás nem valósulhatott volna meg a Communitas Alapítvány támogatása nélkül. Az ő segítségükkel hangosítóberendezést és 2 akusztikus gitárt vásároltak a szervezők. Ezeken és az otthonról hozott gitárokon gyakorolnak, tanulnak az ifjak, hangsúlyozta Kurta Tőtős Szabolcs. „Isten áldása legyen a mostani generáción, a régi táborosokat, a veteránokat pedig arra kérjük, ne felejtsétek el, amit itt tanultak az évek során – összegzett a lelkipásztor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!