ERDON Helyi hírek

2011.07.28. 08:25

Iskola- és útfelújítás

Szatmár megye - Az iskolafelújításra nem elég a pénz, az útaszfaltozás helyi bevételekből történik.

Szatmár megye - Az iskolafelújításra nem elég a pénz, az útaszfaltozás helyi bevételekből történik.

 

 

Ezerféle teendő lenne Egri községben — állítja Szabó Elek polgármester —, de sok minden megvalósításában akadályoz bennünket a pénzhiány. Ezért döntöttünk úgy, hogy a közeljövőben csak iskola– és útfelújításokkal foglalkozunk. Folyamatban van az egri iskola építése és a gombáspusztai iskola higiénizálása.

 

Őszre elkészülhet

 

Az egri régi iskola felújítását a tanfelügyelőség 700 ezer lejjel támogatta. Az akkor készített tervek alapján ez az összeg elegendő volt a külső és belső munkálatok, valamint a tetőszerkezet kicserélésének finanszírozására. Közben kiderült, hogy módosítani kell a költségvetést. Mivel a hiányzó összeget a tanügyminisztérium nem folyósítja, a Szatmár Megyei Tanács segítségét kell kérni — tájékoztat Szabó Elek polgármester. — Amennyiben a hiányzó összeget az iskola megkapja, ősztől akár ebben az épületben kezdődhet el a tanítás. Folyamatban van a gombáspusztai I–IV. osztályos iskola és az ide tartózó óvoda higiénizálása is. Szabó szerint harcolni kell azért, hogy Gombáspusztán indítsák újra az V–VIII. osztályokat, így nem kellene negyven tanulót Batizra ingáztatni.

 

Helyi bevételből fedezik

 

Egri község tanácsa ebben az évben igyekszik minél több községi utat megjavítani — közölte a polgármester. Nemrég fejezték be a községközpont főterén a községháza és a templom oldalán lévő útszakasz aszfaltozását, hamarosan leaszfaltozzák a templom másik oldalán lévő utat, hogy szebbé és járhatóbbá tegyék a községközpontot. A munkálatokat helyi pénzforrásokból finanszírozták, ha még lesz helyi bevételekből származó pénz, azt is útaszfaltozásra fogják fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!