ERDON Helyi hírek

2011.07.27. 19:16

Idén is késni fog a diákok tízóraija

A 2011/2012–es tanévben nem lehet tudni, mi lesz a sorsa a diákok számára biztosított tízórainak, mivel a kormány semmilyen döntést nem hozott ennek kapcsán, hangsúlyozta Ilyés Gyula.

A 2011/2012–es tanévben nem lehet tudni, mi lesz a sorsa a diákok számára biztosított tízórainak, mivel a kormány semmilyen döntést nem hozott ennek kapcsán, hangsúlyozta Ilyés Gyula.

A 2011/2012-es tanévben biztosan késni fog a kormány program keretében biztosított tízórai — kifli, tej és alma —, ha nem marad el teljesen a diákok étkeztetését biztosító program, hangsúlyozta tegnapi sajtótájékoztatóján Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere. Az elöljáró elmondta, hogy az elmúlt években is bonyodalmat okozott a tej, kifli és alma beszerzése, melyen a kormány idén sem kíván változtatni, így semmiképp nem lehet a tanév kezdetétől biztosítani az tízórait az óvodások, elemi (I–IV. osztályos) és általános (V–VIII. osztályos) osztályos diákok számára. Ilyés szerint a tej és kifli biztosítása nagyon jó ötlet, de a kivitelezés nem épp a legegyszerűbb, annál is inkább, mert a kormány nem írta ki a következő tanévre vonatkozó jogszabályt és a programra szánt költségvetést sem határozta meg, melyek hiányában a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal nem tudja összeállítani a versenytárgyalási előírásokat, ezek híján pedig nem hirdetheti meg a közbeszerzési pályázatot sem, melynek lefutási ideje legkevesebb két hónap, így legjobb esetben is október elejére lehet a megyeközpontban törvényesen megoldani a diákok tízórai ellátását. Ilyés kihangsúlyozta, hogy a kisebb önkormányzatok esetén ez egyszerűbb folyamat, ott ugyanis közvetlen megbízással is odaítélhetik a tej, kifli és alma beszállításának szerződését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!