ERDON Helyi hírek

2011.07.13. 12:51

Hatodik TDC Tánctábor Szalárdon

Bihar megye - A hatodik Tini Dance Center (TDC) Tánctábort tartották meg a napokban Szalárdon, melyen borsi, biharfélegyházi, székelyhídi és bihardiószegi gyerekek vettek részt. A hangsúly a kreativitáson volt.

Bihar megye - A hatodik Tini Dance Center (TDC) Tánctábort tartották meg a napokban Szalárdon, melyen borsi, biharfélegyházi, székelyhídi és bihardiószegi gyerekek vettek részt. A hangsúly a kreativitáson volt.

 

 „Miénk itt a tér!” - Az LGT együttes ismert dala alapján adta ki a tábor jelszavát Oláh Katalin, a TDC vezetője, amikor már hatodik alkalommal tartottak meg szokásos nyári tánctáborukat Szalárdon. A főhadiszállás az Agape Házban volt, ahol az első napi ismerkedés keretében a mintegy 30 főnyi táborlakó megalakította azt a négy csapatot – Csak Csajok, Murderdolls, Sasok, Táncos Babák – melyek a tábor ideje alatt szinte minden lehető „versenyszámban” (tánc, sport, Ki mit tud?, a szobák rendbentartása, stb.) vetélkedtek. Ugyanakkor „leleplezték” a kívánságfalat is, melyre mindenki felírhatta, milyen programokat szeretne.

 

A zene az kell

 

Az idei táborban nagy hangsúlyt fektettek a résztvevők önállóságára. Például a csapatok maguknak terveztek zászlót – ami még a kisebbik feladat, de maguk írták meg indulójuk szövegét és zenéjét is, amire tánckoreográfiát is készítettek! Lehetetlen és értelmetlen lenne felsorolni a hat nap minden programját, melyek között természetesen a zene és a tánc foglalta el a főszerepet. Ennek jegyében minden napnak volt egy „mottója”, ami utalt is a napi programra. Az első napé a már említett LGT-dal, aztán a Valahol Európában, „A zene az kell, mert körülölel...”, TDC Katonai kiképzés, Lobog a tábortűz (Emberek együttes). A lányoknak tartottak „gyorstalpaló” manöken-tanfolyamot, míg a military-képzés végén a fiúk a legszuperebb harcos címért kűzdhettek meg. Egyik nap a hegyközszentmiklósi termálstrandot szállták meg, ahol például Ki mit tud?-ot tartottak.

 

Barátok lettünk...

 

A tábor utolós estéjén természetesen nem maradt el a tábortűz gyújtása, az utolsó napon pedig a táncbemutató. Ekkor adták át a mindenféle versenyeken kiérdemelt díjakat, illetve a csapatversenyen is eredményt hirdettek: a legtöbb pontot, pontosabban a pontokat helyettesítő gémkapcsot a Csak Csajok kacsolták egybe, megelőzve a Murderdollst, a nyomukban szárnyaló Sasokat, és a sarkukat taposó Táncos Babákat. A táncversenyt Erdei Fanny (Székelyhíd) és Czégé Balázs (Bors) nyerte. „Elszálltak a tábor csodás napjai. Barátok lettünk, s ma szomorúan búcsúzunk egymástól...”, köszönt el a résztvevőktól Oláh Katalin. De a tánc és a zene szeretetének „gémkapcsa” továbbra is összeköti a táncosokat, akik jövőre újra megrakhatják az égig érő tábortüzet.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!