ERDON Helyi hírek

2011.07.26. 15:45

Határtalanul!

A program a testvériskolai kapcsolatok ápolását, a kirándulások finanszírozását teszi lehetővé.

A program a testvériskolai kapcsolatok ápolását, a kirándulások finanszírozását teszi lehetővé.

 

A Határtalanul! elnevezésű program célja osztálykirándulások támogatása, ezáltal a Magyarországon élő diákok eljuthatnak Erdélybe, a Felvidékre, Kárpátaljára vagy a Délvidékre, az ezeken a területeken élő diákok pedig Magyarországot látogathatják meg.

Az iskolák áprilistól már pályázhatnak a támogatásra, melynek segítségével meg tudják valósítani ezeket a kirándulásokat, a segítség konkrétan arra irányul, hogy a szállás, illetve az utazás költségeit finanszírozza a pályázaton elnyert összeg, hiszen ezek teszik ki a kirándulások legnagyobb költségét.

A programmal kapcsolatban Kónya László főtanfelügyelő–helyettes elmondta, a program, melyre ugyan magyarországi intézmények pályázhatnak, hasznos, mert úgy gondolja, ezáltal mélyíteni lehet a partnerkapcsolatokat.

A főtanfelügyelő–helyettes emellett többek között azt is támogatja, hogy megyénk tanintézményei ne csak magyarországi magyar iskolákkal vegyék fel a kapcsolatot, hanem más határon túli magyar intézményekkel is, ám ezen kapcsolatokban nehézséget okoz az utazás és a vízum, mivel vannak helyek, ahol utóbbihoz még nehezen lehet hozzájutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!