ERDON Helyi hírek

2011.07.28. 08:28

Gyermekbibliahét Egriben

Az egri kultúrotthonban és a fölötte lévő iskolatermekben naponta mintegy száznyolcvan gyerek és fiatal vesz részt a hetedik alkalommal megrendezett vakációs gyermekbibliahéten.

Az egri kultúrotthonban és a fölötte lévő iskolatermekben naponta mintegy száznyolcvan gyerek és fiatal vesz részt a hetedik alkalommal megrendezett vakációs gyermekbibliahéten.

 

 

Az Egri Református Egyházközség és a helyi Keresztyén Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ) július 16–31. között hetedik alkalommal rendezi meg a gyermekbibliahetet — tájékoztatott Nt. Kovács Sándor, a Szatmári Református Egyházmegye esperese, egri református lelkipásztor. Az idei bibliahéten 117 gyerek és 36 fiatal vesz részt. A tevékenység négy csoportban történik: negyvennégy óvodás (irányító: Csáki Hajnalka óvónő), huszonkilenc I–IV. osztályos (irányító: Simon Csilla, a Református Gimnázium tizenkettedik osztályos tanulója), huszonhét III–IV. osztályos (irányító: Ilonczai Erika gyógypedagógus) és huszonhárom V–VIII. osztályos (irányító: Kallós Lilla első éves teológus). A szervezésben nagy szerepe van Lukács Péternek, a Református Gimnázium tizenegyedik osztályos tanulójának.

 

Vigyázz, kész, rajt!

 

A gyermekbibliahét idei mottója: „Vigyázz, kész, rajt! Állj be te is Isten csapatába!” Kovács Sándor lelkipásztor és a mellette tevékenykedő irányítók azon fáradoznak, hogy a hét folyamán a gyerekek közelebb kerüljenek Istenhez. A délelőttöket énektanulással, kézimunkázással és különböző játékokkal töltik. Minden nap felolvasnak egy bibliai történetet, amit megbeszélnek és igyekeznek azt a mába elhelyezni, üzenetét beilleszteni a mindennapi életbe. A programban a nőszövetség is kiveszi a részét, ugyanis minden nap tízórait készítenek a gyerekek és a fiatalok számára. A gyerekek közt nem csak helyiek vannak, hanem olyan városon élők is, akik nagyszüleiknél töltik a nyári vakációt. A helyiek között vannak más felekezetűek is, akik részt vesznek a programokban.

— Egriben minden évben nagyon népszerű a gyermekbibliahét — jegyezte meg Kovács Sándor lelkipásztor. — Annak is örülünk, hogy erre a hétre sokan jönnek városról is, hogy részt vegyenek a programokban, ugyanakkor jól érzik magukat a más felekezetű gyerekek is. A vakációs gyermekbibliahét vasárnap záró istentisztelettel ér véget, ha az időjárás kedvező lesz, a sportpályán tábortüzet is gyújtanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!