ERDON Helyi hírek

2011.07.26. 15:44

Egyenlő esélyekkel

Mindenki az óvodába, mindenki az első osztályba, ez a neve annak az országos programnak, amelynek egyik fő célja, hogy a hátrányos helyzetű családokból származó gyermekek számára biztosítson egyenlő lehetőségeket a tanuláshoz.

Mindenki az óvodába, mindenki az első osztályba, ez a neve annak az országos programnak, amelynek egyik fő célja, hogy a hátrányos helyzetű családokból származó gyermekek számára biztosítson egyenlő lehetőségeket a tanuláshoz.A tanügyminisztérium által támogatott program keretében többek között a diákok felzárkóztatására fektetik a hangsúlyt. A program keretében az elmúlt évben több községben nyári óvodát szerveztek, olyan gyermekek számára tartottak foglalkozásokat, akik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem jártak óvodába és ősszel I. osztályba mentek. A tevékenységek keretében a pedagógusok igyekeztek felzárkóztatni a gyermekeket.

Kónya László főtanfelügyelő–helyettes elmondta, a programban az idei évben 8 település vesz részt megyénkből: Ombod, Hadad, Pusztadaróc, Szaniszló, Sárközújlak, Piskolt, Krasznaterebes és Szatmárudvari.

Amint azt Kaszta András, a Hadadi Általános Iskola igazgatója elmondta, a projekt keretében azok a diákok, akik a 2010/2011–es tanévben I. osztályos tanulók voltak, és tavaly részt vettek a nyári óvoda programjain, idén egy táborozáson vesznek majd részt, ennek időpontja és helyszíne egyelőre még nem tisztázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!