ERDON Helyi hírek

2011.07.07. 17:43

Átszervezés a belügynél

Szatmár megye - A rendőrség, tűzoltóság, határrendészet és csendőrség berkeiben az alkalmazottak felmérése zajlik, így szűrik ki a fölösleges munkaerőt.

 A belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó intézmények (rendőrség, tűzoltóság, csendőrség, határrendészet) keretében javában zajlik az átszervezés, melynek eredményeként több belügyi alkalmazott állása szűnik meg Szatmár megyében is, akár az ország többi megyéjében. Burz Iulian ezredes, a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének (ISU) vezetője elmondta, hogy az ISU munkatársainak felmérése (elméleti ismeretek és fizikai teljesítőképesség) jelenleg is zajlik, melynek végén a legrosszabb eredményt elért tűzoltóktól megválik az ISU. Az ezredes elmondta, még nem tudni pontosan hány tűzoltót kell elbocsátani a megyében, de jelenlegi ismeretei szerint 18 állás szűnik meg az ISU keretében. Maxim Vasile, a Szatmár Megyei Határrendészet parancsnoka elmondta, az átszervezés az általa vezetett intézményt sem kíméli, de őket nem értesítették a változásokról (sem a megszűnő állások számáról, sem a felmérés stílusáról), így semmilyen információt nem tudott mondani az átszervezéssel kapcsolatban. A parancsnok ugyanakkor azt is elmondta, hogy a határrendészet speciális helyzetben van, mivel a schengeni övezethez való csatlakozással megnő a megyénkben szolgálatot teljesítő határrendészek feladata.

Camelia Lucuţ, a Szatmár Megyei Csendőrség sajtószóvivője elmondta, hogy a csendőrség keretében 20–25 csendőr tesztelése maradt még hátra, a többiek elméleti tudását és teljesítőképességüket felmérték. Az eddigi vizsgák során 25 csendőr nem teljesített az elvárásoknak megfelelően, így ők várhatóan el kell hagyják majd a csendőrség kötelékét vagy nyugdíjba vonulás vagy elbocsátás által. A sajtószóvivő azt is elmondta, hogy ezek a személyek még versenyvizsgázhatnak a csendőrségen belüli állásokra, de azokra is, melyek nyugdíjba vonulás által szabadulnak fel. A csendőrök közül 10–en megkapták a szerződésbontásról szóló értesítést, így nekik 2011. július 13–án megszűnik szerződésük a csendőrséggel, mondta Lucuţ. A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség sem mentesül az átszervezés alól, dr. Talos Constantin főfelügyelő elmondta, hogy a rendőrök körében is elkezdődött a tudásszint–felmérés, melynek eredményei alapján eldől, hogy kinek kell távoznia a rendőrség kötelékéből. A főfelügyelő elmondásából kiderül, hogy 20–30 rendőri állás szűnik meg a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség keretében, de a pontos adat csupán e hónap végén derül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!