ERDON Helyi hírek

2011.07.22. 18:05

A Királyhágómelléki Református Nőszövetség XII. Konferenciája

Szatmár megye — A székelyhídi sportcsarnok lesz a helyszíne a Királyhágómelléki Református Nőszövetség ez évi konferenciájának, tudtuk meg a házigazda lelkipásztortól, Gavrucza Tibortól.

 

Előadások, beszélgetések

 

A tervezett program szerint a 10 órai zászlós bevonulást követően Vinczéné Pálfi Judit, lelkipásztor, missziói előadótanácsos nyitja meg a találkozót, ezt követően Ft. Csűry István püspök igehirdetéséből épülhetnek a jelenlévők. A köszöntések sorát Bogya Kis Mária lelkipásztor, egyházkerületi nőszövetségi elnök nyitja, majd Rákosi Jenő, az Érmelléki Egyházmegye esperese, és Balázsné Kis Csilla lelkipásztor, kerületi nőszövetségi alelnök szól az nőtestvérekhez. A település rövid bemutatását követően a házigazda, Gavrucza Tibor székelyhídi lelkipásztor üdvözli az egybegyűlteket, akik Prof. Dr. Peres Imre, Debreceni Református Hittudományi Egyetem, Újszövetségi Tanszék, tanszékvezető tanára előadását hallgathatják meg: A nők szolgálata az apostoli korban címmel, majd Dr. Gaál Botondné Dr. Czeglédi Mária, Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetségének elnökét: Hit, hűség, növekedés – a református nők küldetéséről, majd egy művészi előadás is színesíti a napot Zsindelyné Tüdős Klára írásaiból: Némethi Zsuzsa, Nagy Orbán és Nagy Anikó szatmárnémeti színművészek előadásában. A szünet után csoportos beszélgetésekre, és ismerkedésre is alkalom adódik, ugyanúgy mint Gavrucza Tibor lelkipásztor, festőművész akvarell kiállításának és az érmelléki szőttes-kiállítás megtekintésére a gyülekezeti házban. A konferencia folytatásaként a meghívottak, nőszövetségi vezetők is szólnak röviden, majd az új nőszövetségi zászlók avatása momentumai következnek. Az úrvacsoraosztással egybekötött záró istentiszteleten, Soósné Szebeni Noémi lelkipásztor, a Romániai Keresztyén Nők Ökumenikus Fórumának elnöke igehirdetési szolgálatával zárul az esemény.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!