ERDON Helyi hírek

2011.06.24. 13:57

Várasfenes hoppon maradt

<p>A Bihar Megyei Tanács tegnapi rendkívüli ülésén a tanácsosok megvonták Várasfenes településtől azokat a célirányos támogatásokat, amelyeket a helyi önkormányzat a várasfenesi református és magyar baptista egyházak fejlesztési projektjeire kellett volna elköltsön.</p>

Szabó Ödön megyei tanácsos a tanácsi döntés kapcsán lapunknak elmondta, hogy a várasfenesi önkormányzat nem vette figyelembe a megyei tanács döntését, mely  azokat a forrásokat célirányosan utalta ki a helyi önkormányzatnak, mely azonban nem az meghatározott célra kívánta  fordítani a kiutalt pénzt. „Fenesen egy kisajátításra szerették volna elkölteni a tanácstól kapott pénzt, de erre a célra már 2007-ben megvolt a pénzük, csak azt elherdálták. Ezért a múlt héten Várasfenesnek kiutalt forrásokat a megyei önkormányzat átcsoportosította” - magyarázta a megyei önkormányzat döntését Szabó Ödön. A Várasfenesről visszavont pénzt Érszőlősre illetve Szalárdra csoportosítják át. Előbbi településen sportpálya épül a támogatási összegből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!