ERDON Helyi hírek

2011.06.10. 16:51

Urológiai konferencia

<p>Június 16 és 18 között első alkalommal szerveznek urológiai konferenciát Szatmárnémetiben.</p>

Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége tegnap sajtótájékoztató keretében számolt be arról, hogy első alkalommal szervezik meg a Szatmári urológiai napokat, ahová meghívást kaptak az ország, és elsősorban az Észak-nyugati fejlesztési régió szakorvosai, egyetemi professzorok, külföldi szakemberek. A megyei kórházban az urológiai ellátás a legmagasabb színvonalon működik, megfelelően el van látva a legmodernebb felszereléssel, a szakorvosok pedig fejlett tudással rendelkeznek, tájékoztatott Adrian Marc igazgató. Ez a szakmai konferencia hozzájárul a Szatmár megyei kórház népszerűsítéséhez, amely ennek segítségével felkerülhet az ország egészségügyi térképére.

Családorvosokat is várnak

Amint dr. Cristian Rusu urológus orvosigazgató elmondta, a konferenciára minden Szatmár megyei orvos meghívást kapott, fontosnak tartják a családorvosokkal való együttműködést is a megelőzés érdekében. „A megyei kórház urológiai osztályán bármilyen húgyúti betegséget kezelni tudunk. Sajnos nagyon sok olyan beteg van, akik csak a betegség előrehaladott stádiumában jelentkeznek, rákos betegek, vagy a húgyúti szervek gyulladása esetén, akik nagyobb eséllyel meggyógyulnának, ha idejében megkapnák a megfelelő kezelést”. Amint az orvosigazgató elmondta, nagy erőfeszítést igényel egy ilyen konferencia megszervezése, amely a megyei kórház önerejéből történik. Az konferencia ünnepélyes megnyitóját jövő pénteken reggel nyolc órai kezdettel tartják a szatmárnémeti filharmóniában. Ezt követik majd a filmekkel illusztrált előadások. A konferencia szombaton délig tart, a részvétel ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!