ERDON Helyi hírek

2011.06.19. 15:09

Szalontai "házidöntő" a LADIK-ban

<p>Bihar megye - Véget ért péntek délután a Bihari Napló általános iskolásoknak hirdetett médiaismereti vetélkedője. Az idei versenyre kevesebb csapat jelentkezett, ellenben három is a Szalontai Arany János Főgimnáziumból.</p>

 

Az első fordulóban a már hagyományosnak mondható LADIK-totót  kellett kitöltsék a csapatok. A második forduló egy aktuális témához kapcsolódó fogalmazás megírását jelenti. Tavaly az 1989-es forradalom 20. évfordulója volt az apropó, idén pedig a magyar állampolgárság kérvényezési lehetősége kapcsán kértük a diákokat arra, hogy egy kicsit kutakodjanak régi, úgynevezett"magyarvilágbeli" kordokumentumok  között. A beküldött munkák közül kiemelkedett a tavalyi győztes, de idén is indult szalontai Aranyivadékok csapaté: a szöveg mellé szkenneltek is korabeli névváltoztatási-, keresztelési-, konfirmációs- és himlőoltási igazolásokat és emléklapokat. Mivel egy kicsit a körmünkre égett a harmadik forduló és a döntő, összevontuk a kettőt: egy-egy újságoldalt kellett készíteni a végére a szalontaiak "házi versenyévé" alakult vetélkedőben.

 

Döntő a szerkesztőségben

 

Az elmúlt péntek délután ezekkel a munkákkal érkeztek a csapatok szerkesztőségünkbe, és míg a kollégák zsűriztek, a csapattagokkalaz újságkészítés történetéről, fejlődéséről, mai lehetőségeiről, és a Bihari Napló "kulisszatitkairól" beszélgettünk. Végül megszületett a döntés: az idei LADIK-ot a JoeKerek csapat  nyerte (Krilek Yvett, Takács Emese, Oláh Patricia, Traier Balázs, Tóth Bálint - VII.C.), második a FirkÁszok csapat  (Szabó Bettina, Borbély Tünde, Nagy Ingrid, Farcas Evelin, Major Edina - VII.C.), harmadik az Aranyivadékok csapat  (Barta Beatrix, Erdei Alexandra, Kis Krisztina, Veres Viktória, Panda Krisztián - VIII.C.) Külön köszönjük Berek Elza Hajnalka tanárnő munkáját, aki nem csak mindhárom csapat felkészítője volt, de "visszatérő" partnerünk a LADIK-sorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!