ERDON Helyi hírek

2011.06.27. 08:04

Ötvenéves találkozó

<p>Az 1961–ben érettségizett az Ipari Iskola első magyar nyelvű osztályának húsz végzőse. Szombaton tartották meg ötvenéves találkozójukat, a húsz végzősből kilenc véndiák jelent.</p>

Szombaton ötvenéves találkozóra gyűltek össze a szatmári Ipari Iskola 1961–ben végzett diákjai. Az akkor nagy népszerűségnek örvendő építész osztályban húszan végeztek, közülük már csak tizenketten élnek, hárman egészségi okok miatt nem vehettek részt a találkozón. Egyetlen tanár sem él, de a találkozón résztvevők még mindig örömmel emlékeztek vissza osztályfőnökükre, Mindák Lászlóra, aki néhány akkori tanártársával küzdelmek árán érte el, hogy ez az ipari iskola magyar nyelvű osztályt is indítson. Az osztály végzősei akkor az építkezésben helyezkedtek el, sokan büszkén mutogatták, hogy melyek azok az épületek, amelyek felépítésében részt vettek. Néhányat közülük már hiába keresnek, mert azokat lebontották, a meglévők állapota pedig siralmas. Az ötvenéves találkozóra Nagybányáról, Szatmárhegyről, Szatmárpálfalváról, Magyarországról és Németországból érkeztek a véndiákok. A külföldre kitelepültek azért büszkék iskolájukra, mert az ott szerzett tudást nem csak arra volt elég, hogy megéljenek belőle, hanem munkájuk és szakértelmük eredményeként jól működő építkezési céget hoztak létre. A fényképezgetés után elvonultak egy étterembe, ahol ebéd után visszaidézték a múltat, és kissé pesszimistán beszéltek a jelenről és a jövőről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!