ERDON Helyi hírek

2011.06.05. 11:41

Kiss Sándor az elnökjelölt

<p>Nagyvárad - A hétvégén az Ady Endre Kulturális Központ konferenciatermében választmányi ülést tartott az RMDSZ Bihar megyei szervezete. A testület úgy döntött: Kiss Sándor legyen az alakulat megyei tanácselnök-jelöltje.</p>

 

A 145 tagból 88 fő volt jelen, így a testület határozatképesnek bizonyult. Bár az előzetesen meghirdetett napirendi pontok közt nem szerepelt, Szabó Ödön ügyvezető elnök azt javasolta: használják ki azt a kedvező lehetőséget, hogy a jelenlegi megyei politikai konstellációban az RMDSZ az egyetlen stabil pont- mint különben szerinte 20 éve folyamatosan- s a többi politikai alakulathoz hasonlóan nevezzék meg megyei tanácselnök-jelöljüket. Úgy érvelt: ezzel a román pártok részéről érkező megosztási kisérleteknek is gátat tudnának vetni, és a helyi RMDSZ-alapszervezetekkel közösen átgondolt, illetve egyeztetett stratégiát is hatékonyabban tudnák képviselni.

Kiss Sándor a jelölt

Mivel az alapszabályzat értelmében ezen személy a megyei szervezet mindenkori elnöke kell legyen, Szabó Ödön azt indítványozta, hogy értelemszerűen Kiss Sándort indítsák e tisztség betöltése érdekében a jövő évi megyei önkormányzati választásokon, azzal a kiegészítéssel, hogy ha „más szelek fújnak”, illetve a különböző pártokkal folytatott tárgyalások úgy kivánják, és ő szükségesnek látja, másvalakit nevesítsen maga helyett. A választmány ugyanakkor egyhangúlag azt is megszavazta: felhatalmazza az Állandó Bizottságot arra, hogy konzultáljon a helyi alapszervezetekkel a többi jelölt kilétéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!