ERDON Helyi hírek

2011.06.14. 14:31

Elégedetlenkednek a kilakoltatottak

<p>Nagyvárad - Az önkormányzat két héttel ezelőtt kezdte el az Octavian Goga utcai 1. számú ideiglenes menedékhely (volt Cominca szálló) lakóinak kilakoltatását, arra hivatkozva, hogy a héten elkezdődnek az európai uniós támogatással gyakorlatba ültetett renoválási munkálatok, melyek jövő novemberig tartanak.</p>

Regionális Operatív Program keretében finanszírozott projekt összértéke 3,6 millió lej, és azt feltételezi, hogy felújítanak és korszerűsítenek 1.484,25 négyzetméternyi beépített területet, és a központot modern bútorzattal és felszerelésekkel látják el, beleértve az IT berendezéseket is. A beruházás közvetlen kedvezményezettje 120 személy, a helyhatóság szerint pedig jelenleg 178-an laknak az ingatlanban, 54 kiskorú és 9 fogyatékkal élő.

Az érintettek azonban elégedlenek amiatt, ahogyan a kilakoltatás zajlik. A kiszemelt 52 család közül ugyan huszonöt az évek során adósságokat halmozott fel úgy a lakbérfizetés, mint a közüzemi számlák törlesztése terén, így az önkormányzatnak nem kötelessége más lakhelyet biztosítani a számukra, azonban a kialakult helyzet a kilakoltatott családok kiskorú vagy fogyatékkal élő tagjaira is kihatással van, akik jobb megoldás hiányában kénytelenek a szabad ég alatt aludni. Mások azt sérelmezik, hogy nem utaltak ki számukra mást lakhelyet, vagy ha igen, akkor a beigértnél kevesebb négyzetméternyit, ahol szinte lehetetlenség élni sok gyermekkel. Az önkormányzat illetékesei egyelőre azt igérték: feláll majd egy bizottság és megpróbál megoldást találni a kialakult problémára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!