ERDON Helyi hírek

2011.06.14. 10:39

Búcsú pünkösd második napján

<p>Bihar megye - Pünkösd második napján tartották meg az érmihályfalvi római katolikus templom búcsúját, ugyanis akkor volt (június 13.) védőszentjének, Páduai Szent Antalnak ünnepnapja.</p>

A még renoválás alatt lévő római katolikus templom búcsúja idén egybe esett pünkösd második napjával: június 13.–a Páduai Szent Antal, a templom védőszentjének ünnepnapja. A még felállványozott szentélyben lévő oltártól Györfi József helyi esperes–plébános köszöntötte a megjelenteket, illetve a paptestvéreket: Májernyik Mihály margittai, Duma Ferenc szalacsi, Mihály Balázs érkeserűi, és Demsa Pál érsemjéni tisztelendőket, illetve az éradonyiTyepák Lászlót, aki a szentmise főcelebránsa is volt.

Páduának csillaga

Prédikációjábn a Tyepák László felelevenítette Páduai Szent Antal (1195–1231) alakját, aki, bár tehetős családban született, mégsem a földi gazdagságot tekintette élete céljának, hanem példa értékűen megmutatta: nem élhetünk csak önmagunknak, tudni kell mások felé is fordulni, másokat szolgálni. Különösen fontos ez manapság, amikor „kihűlőben” van a felebaráti szeretet, mindenki a saját érdekei és haszna után lohol, akár lelki üdvösségét is feláldozva. Szent Antal lelkülete járja át az egész egyházközséget, kívánta prédikációja végén az ünneplőknek a tisztelendő. A Jubilate Deo kórus közreműködésével szólt a védőszent tiszteletére az ének: Föltekintünk a szegénység ködfelhőjén át / Páduának csillagára, Szent Antal, terád. / Bízva hozzád fordulunk, bajainkban gyámolunk, / Hallgat szódra, hő imádra Jézus, jó Urunk.” A búcsús szentmise a Szent Antal–litániával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!