ERDON Helyi hírek

2011.05.10. 10:38

X-Faktor túltengés a váradi Sportcsarnokban

<p>Nagyvárad - Hétfő este az X-Faktor zenei tehetségkutató vetélkedő tavalyi magyarországi kiadásának legjobb versenyzői fergeteges hangulatú koncertet adtak az Antonio Alexe Sportarénában.</p>

Több ezer rajongó vett részt hétfő este azon a fergeteges hangulatú koncerten, melynek keretében az X-Faktor nemzetközi zenei tehetségkutató verseny magyarországi kiadásának legjobbjai léptek fel a nagyváradi Antonio Alexe Sportarénában. A tavaly zajlott vetélkedő utolsó szakaszaiba jutott szinte valamennyi énekes színpadra lépett (a győztes Vastag Csaba és a nők közt legtovább versenyző Janicsák Veca, valamint Vastag Tamás, Király L. Norbert, Shodeinde Dorka és a Summer Sisters- Nyári Alíz és Edit), csupán Wolf Kati (az Eurovíziós Dalfesziválon szerepel) és Takács Nikolas (a családját érintő betegség miatt hazautazott) hiányoztak. Már jó néhány perccel a 7 órára meghirdetett kezdési időpont előtt hosszú sor kígyózott a sportcsarnok bejárata előtt, hogy aztán a létesítménybe bejutók szinte valamennyi ülőhelyet elfoglaljanak, de még így rengeteg fiatal tolongott a színpad előtt is, a kedvenceikre várva. Nem sokkal fél nyolc előtt, a megfelelő zenei felvezetéssel és a tinilányok elmaradhatlan sikítása közepette megjelent Vastag Csaba, s ezzel kezdetét vette a körülbelül 140 percet tartó zenei örület. Hatalmas bulit csaptak az X-Faktorosok, minden volt, ami egy emlékezetes koncert kihagyhatatlan tartozéka: hullámzó és csápoló kezek, színpadi gitározás-imitálás, pacsizás a rajongókkal, romantikus húroknak a pendítése és teli torokból való üvöltés a hangfalak tetéjéről.

Szólók és duettek

A törékeny Nyári-lányok többek közt egy AC/DC-számmal lopták be magukat a heavy-mertal rajongók szívébe, az örökmozgásos Király L. Norbi Azok a boldog szép napokról is énekelt, Shodeinde Dorka a boldogságot hívta haza egy lírai szösszenetben, Vastag Tamás egy saját dallal jelentkezett, Janicsák Veca az első vérig tartó szerelemről dalolt, Vastag Csaba pedig Szexbombákról és Királylányról álmodozott- hogy csak néhányat említsünk a felcsendült szerzemények közül. Figyelemre méltók voltak a duettek is: a Vastag-fivérek Elton John és George Michael közös számát szólaltatták meg, Norbi és Vastag Tomi pedig egy csodálatos világot vázolt fel. Természetesen a Most múlik pontosan  című szám sem hiányozhatott (a Csík zenekar és a Quimby közös produkcióját ezúttal is Janicsák Veca keltette életre), a több mint két órás showműsor végén pedig az X-Faktorosok közösen is elénekeltek egy dalt. Kár, hogy az Azért vannak a jó barátok című szám az utolsó volt, és az előadók a közönség kitartó skandálása ellenére sem tértek vissza... énekelni. Kárpótlásul volt viszont autogramosztogatás és közös fénykép készítés.

Ciucur Losonczi Antonius




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!