ERDON Helyi hírek

2011.05.21. 11:01

Válaszd az életet!

<p>Szatmár megye - A szatmári közlekedésrendészek a közlekedés biztonságossá tételének érdekében figyelemfelkeltő akciót szerveztek május 19–én 10 és 12 óra között, mely során Piskolton 20 rendőr igazoltatta a járművezetőket.</p>

Az ellenőrzési akció két órás időtartama alatt 44 bírságot osztottak ki 18 ezer lej összértékben. 10–en műszaki meghibásodással rendelkező gépjármű vezetése, egy személy a kötelező gépjármű biztosítás hiánya, hárman pedig a kötelező pihenőidő be nem tartása miatt kaptak büntetést. Az akció során 8 forgalmi engedélyt vontak be a járműveken tapasztalt műszaki meghibásodások miatt, ugyanakkor öt gépjárművezetői–engedélyt — kettőt ittas vezetés, kettőt gyorshajtás, egyet pedig műszaki meghibásodással rendelkező gépjármű vezetése miatt — vontak be. Az ellenőrzési akció során két járművezető ellen indítottak bűnvádi eljárást ittas vezetés miatt. Az 52, illetve 43 éves férfiak leheletében 0,54, illetve 0,56 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki az alkoholszonda. Mindkét férfitól vérmintát vettek a véralkoholszint pontos megállapítása végett. A közlekedésrendészet munkatársai a közlekedés biztonságának megőrzése érdekében az elkövetkező időszakban megyénk közútjain több nagyszabású ellenőrzési akciót szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!