ERDON Helyi hírek

2011.05.24. 09:15

Távhővezeték-felújítás elfogadva

<p>Nagyvárad - Az Európai Bizottság május 20-i ülésén elfogadta A nagyváradi városi távhővezeték-rendszer felújítási terve a 2009-2028 közötti időszakra az energiahatékonyság növelése és a környezetvédelmi előírásoknak való megfelelés érdekében elnevezésű tanulmányt.</p>

A projekt összértéke több mint 77 millió euró, melyből 5 százalék az önrész, 50 százalék európai uniós támogatás, 45 százalék pedig állami finanszírozás. A beruházástól azt remélik, hogy a levegőszennyezést az uniós normáknak megfelelővé teszi, illetve csökkenti a kéndioxid és a nitrogén-dioxid kibocsátást. Az elkövetkezendő időszakban az önkormányzat és a Környezetvédelmi Minisztérium aláírja a finanszírozási szerződést, majd versenytárgyalást hirdetnek, mely után elkezdődhet a projekt gyakorlatba ültetése. „Ez a pályázat az önkormányzat által elnyertek egyik legfontosabbika, melynek megvalósítása jótékony hatással lesz valamennyiünk életére”, nyilatkozta Ilie Bolojan polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!