ERDON Helyi hírek

2011.05.03. 14:08

Tavaszi bababörze a sportcsarnokban

<p>Nagyvárad - Második alkalommal szerveznek bababörzét Váradon. A hiánypótló rendezvényre várják azokat a szülőket, akik kedvezményes áron szeretnének használt, de jó állapotban lévő gyermekholmit vásárolni.</p>

A tavaly ősszel, Hangyál Enikő ötlete alapján szervezték meg első alkalommal a bababörzét Nagyváradon, az Ady Endre Líceum dísztermében. Az akkori sikeren és a sok pozitív visszajelzésen felbuzdulva május 7-én, szombaton megismétlik a vásárt. Ma a szervezők, Hangyál Enikő és Herman Noémi sajtótájékoztatón ismertették a részleteket. Magyarországon nagy hagyománya van az úgynevezett családi napoknak, melyek keretében gyakran szerveznek bababörzét is. Ezek célja, hogy az anyukák pénzzé tegyék, vagy egymás között elcseréljék gyermekeik alig használt, kinőtt ruháit, megunt játékait vagy éppenséggel az olyan időszakos eszközöket, mint az etetőszék, vagy a babakocsi.

Asztalfoglalás péntekig

A hiánypótló rendezvény - azon túl, hogy a család megszabadulhat a szekrényben porosodó gyermekholmitól - lehetőséget nyújt arra is, hogy a gyerekekkel érkező szülők kikapcsolódjanak, ismerkedjenek. Ezért a programban helyet kapnak a gyerekeknek szóló foglalkozások, kézműves tevékenységek, arcfestés is. Hasonló elképzelések mentén került sor novemberben az első nagyváradi bababörzére is. Akkor mintegy ötven asztalnál árultak az anyukák és több mint kétszázan váltottak jegyet. A szervezők is meglepődtek az óriási érdeklődésen. Mivel szűknek bizonyult a tanintézmény díszterme, úgy döntöttek, hogy ezúttal az Őssi negyedben található Antonio Alexe Sportcsarnokban rendezik meg a vásárt szombaton 10 és 14 óra között.

Az 5 lejbe kerülő belépő egyben tombola is, mellyel egy profi fotóstúdióban esedékes babafotózást lehet majd nyerni. A jegyekkel ugyanakkor 15 százalékos árkedvezményt lehet igényelni a Reál bevásárlóközpontban található Nino üzletben. Aki árusítani szeretne 20 lejért bérelhet asztalt a szervezőktől. Ezt előzőleg péntek délutánig lehet jelezni a következő telefonszámokon: 0745874852, 0726211363, 0770185114. Herman Ferenc színművész közreműködésével egyébként lesz közös meseolvasás is. A gyerekek kedvenc meséiket hallgathatják meg a színész tolmácsolásában. A szervezők elmondták, hogy évente kétszer (tavasszal és ősszel) fogják ezentúl megrendezni a vásárt.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!