ERDON Helyi hírek

2011.05.21. 08:00

Special olimpics Szatmárnémetiben

<p>Szatmár megye — Szellemi fogyatékos gyermekek és fiatalok részére rendezett két napos sportprogramot a szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület, karöltve a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal. A rendezvény helyszíne a Traian Vuia Szakközépiskola tornaterme volt.</p>

Szellemi fogyatékos gyermekek és fiatalok részére rendezett két napos sportprogramot a szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület, karöltve a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal. A rendezvény helyszíne a Traian Vuia Szakközépiskola tornaterme volt, május 20–án és 21–én 50 sportoló – 30 az egyesület színeiben, tízen a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság részéről, és tízen a szatmárnémeti Kisegítő Iskolából – ojna dobásban, atlétikában, futballban, asztaliteniszben és kosárlabdában mérték össze tehetségüket és ügyességüket. A két napos program során fontos szerep jutott az önkénteseknek is, akik a számukra kijelölt versenyzőt kísérték – akár kézen fogva is –, segítették, vagy felhívták a figyelmét arra, hogy milyen versenyszám következik s mire is kell készülni. A negyedik alkalommal megrendezett programsorozat május 21–én, szombaton délelőtt karate bemutatóval folytatódik, majd a versenyzők 14 órától vehetik át a helyezéseiket igazoló okleveleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!