ERDON Helyi hírek

2011.05.11. 14:56

Radarral a gyorshajtók ellen

<p>Nagyvárad- Egy mozgó radar és négy fix traffipax segítségével próbálták szerda délután kiszűrni a gyorshajtókat Bihar és Kolozs megyében. Motorkerékpárt és gépjárműveket egyaránt bevetettek.</p>

Az akció megkezdése előtt ezzel kapcsolatban Dorin Sava, a Bihar Megyei Közlekedésrendészet főparancsnoka azt nyilatkozta a sajtó képviselőinek: a törvényesen megengedett sebességet túllépő gépjárművezetőket próbálják beazonosítani az 1. számú országúton, úgy Bihar, mint Kolozs megyében, egyazon időintervallumban. Fix és mozgó radarokkal egyaránt dolgoznak, ami eddig ritkábban fordult elő. A mozgó traffipaxot mindkét irányban bevetik, mely célra a rendelkezésükre álló egyetlen motorkerékpárt használják fel.

Objektív felelősség

A közlekedési rendőrökön kívül a helyi rendőrőrsök munkatársai is részt vettek a kampányban, Bihar megyében a Borsi úttól kezdve egészen a Királyhágóig állítottak fel fix radarokat, a Borsi úton, a Kolozsvári úton, valamint Telegd és Élesd környékén. A főparancsnok különben azzal indolkolta az ehhez hasonló események ritkaságát, hogy sok előkészületet, munkaerőt és eszközbevetést igényel. Megjegyezte: amennyiben úgy fog változni a törvény, hogy az objektív felelősség elvét alkalmazzák- vagyis a gépjármű üzemben tartójának, illetve a gépjárművet használatra átvevő személynek a felelősségét állapítják meg-, sokkal könnyebb lesz, és naponta lehet majd élni ehhez hasonló akciókkal.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!