ERDON Helyi hírek

2011.05.22. 13:57

Ünnepelt a Ruhama alapítvány

<p>Nagyvárad - A nagyváradi Ruhama alapítvány fennállásának másfél évtizedét ünnepelték pénteken az alapívány tagjai és partnerei a nagyváradi Continental szállóban.</p>

Először Ana Turcaş, a Ruhama alapívány munkatársa szólt arról, hogy a másfél évtized alatt sikereket és sikertelenségeket egyaránt átéltek, egyúttal köszönetet mondott azoknak az intézményeknek, melyekkel a Ruhama évek óta együttműködik: többek között a Bihar megyei Szociális Szolgáltatási Ügynökségnek, a Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségnek, a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóságnak, a rendőrségnek, a Nagyáradi Börtönnek.

Segítenek

Az eltelt tizenöt év megvalósításairól Tina Daragiu igazgató szólt. Mint megemlítette, nagyon sokat számított, hogy a város és a megye vezetése bizalmat előlegezett nekik és így nagyváradi székhelyekhez jutottak. 2002-ben alkalmazták az első négy munkatársukat; a kezdeti 4000 eurós évi költségvetéshez képest most évi 500 ezer euróból gazdálkodnak, s 604.964 eurós bevételhez juttatták a nagyváradi önkormányzatot. Közvetlen módon 4.500 személy részesül a Ruhama alapítvány támogatásában. „Volt, hogy kritizáltuk az önkormányzatok képviselőit és nem mindig voltunk diplomatikusak. Megpróbáltunk változtatni egyesek hozzáállásán, s segítséget nyújtani uniós alapok megpályázásában. Az így befolyt összegekből többek között szociális kantinokat, multifunkcionális központokat, nappali központokat létesítettünk” - mondta az alapítvány igazgatója.

A pénteki találkozón egyúttal bemutatták a tavalyi tevékenységeikről szóló évi jelentést is. A Ruhama Alapítvány hátrányos helyzetben lévőkön igyekszik segíteni, többek között a szegénységben, elmaradottságban élő roma közösségeken, s felnőttképzéssel, illetve munkahely közvetítéssel is foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!