ERDON Helyi hírek

2011.05.25. 17:32

Konzuli segítség Szatmárnémetiben

<p>Szatmár megye — Arad, Bihar, Kolozs, Szatmár, Szilágy, Temes megyéket felölelő Kolozsvári Magyar Főkonzulátus konzulja Barabás János, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) kezdeményezésére május 25–én a szatmárnémeti Demokrácia Központban a magyar állampolgárság igénylés/visszahonosítás iránti kérelmet vett át olyan idős, beteg személyektől, kiknek egészségi állapotuk miatt szinte megoldhatatlan az utazás.</p>

Arad, Bihar, Kolozs, Szatmár, Szilágy, Temes megyéket felölelő Kolozsvári Magyar Főkonzulátus konzulja Barabás János, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) kezdeményezésére május 25–én a megyeközpontban magyar állampolgárság igénylést/visszahonosítás iránti kérelmet vett át olyan idős, beteg személyektől, akiknek szinte megoldhatatlan feladatot jelentett volna az, hogy személyesen adják be kérelmüket például Kolozsváron, vagy egy magyarországi anyakönyvvezetőnél. Huszonhárom személytől az Árpád (Vasile Lucaciu) 18. szám alatt található Demokrácia Központban vette át a dossziékat, és két ágyhoz között személyt otthonukban keresett fel a diplomata. Akinek a segítségére szükség van, ugyanis előzőleg februárban tartózkodott hasonló ügyben Szatmárnémetiben, az akkori 10 személyhez képest május 25–én jóval több igénylő volt, aki élt a konzuli jelenlét adta könnyítéssel.

Címkék#konzul#EMNT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!