ERDON Helyi hírek

2011.05.17. 14:50

Új vezető a filharmóniánál

<p>Nagyvárad - Új, ideiglenes művészeti igazgatót nevezett ki Tódor Albert igazgató a Nagyváradi Filharmónia élére Foica László személyében.</p>

Amint a keddii sajtótájékoztatón elhangzott, Corneliu Cristea volt művészeti igazgató nyugdíjbavonulását követően üresedett meg a poszt, melyet a Köröstarjánban született művész a versenyvizsga megszervezéséig foglal el.

A kinevezett művészeti igazgató elmondta: mivel nagyon kötődik a filharmónia zenekarához amelyben 32 éve elsőfuvolás, a továbbiakban is fellép majd a zenekarral. Előléptetését eddigi tevékenységének elismeréseként értékeli, s igyekszik majd minél változatosabbá tenni az előadásokat.

Tódor Albert igazgató hozzátette: örül neki, hogy Foica László elvállalta a művészeti igazgatói tisztséget, s mint az eddigi beszélgetéseik során kiderült, egy hullámhosszon vannak. Reméli, hogy a változást a zeneszerető publikum is értékelni fogja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!