ERDON Helyi hírek

2011.05.22. 11:27

Jó példa a felnövekvő nemzedékek számára

<p>A korondi új művelődési házban adták át május 21-én az UNESCO Szellemi Örökség Díját Páll Ágoston korondi fazekasmesternek.</p>

A Hargita Megye Tanácsa, a Romániai Magyar Népművészeti Szövetség, valamint a Korond Községi Tanács által szervezett ünnepségen Katona Mihály, Korond polgármestere, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter mondtak beszédet. Bákai Magdolna, a Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium Hargita Megyei Igazgatóságának volt vezetője Jelenben élő kulturális örökség címmel tartott előadást, Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója A családi hagyomány ereje, míg Szatmári Ferenc, a Romániai Magyar Népművészeti Szövetség elnöke Egy másik Korond vonzásában címmel tartott előadást.

Borboly Csaba beszédében azt mondta, Páll Ágoston és munkássága példaértékű lehet a felnövekvő nemzedékek számára.

Nagy öröm számunkra, hogy Hargita megyének ilyen kitüntetettje van, mert ez azt is jelenti, hogy van még érték, értéket teremtő ember és közösség Székelyföldön. Ebben a díjban, azt hiszem, benne van az igazi Korond – jelentette ki a tanácselnök.

A díjat Kelemen Hunor miniszter adta át, amit ünnepi műsor követett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!