ERDON Helyi hírek

2011.05.03. 16:39

Feketevasárnaptól Fehérvasárnapig

<p>Nagyvárad - A Dimitrie Cantemir Általános Iskola III. D osztályos kisdiákjai és szüleik egy közösen töltött délután során elevenítették fel a Feketevasárnaptól Fehérvasárnapig tartó ünnepkör hagyományait, szokásait, búcsúztatva a húsvéti időszakot.</p>

Három, gyerekekből és felnőttekből álló csapat mérte össze tudását, ügyességét, leleményességét, fürgeségét. A játékvezető szerepét betöltő Fándly Enikő tanító néni irányításával furfangos kérdések, zöldágjárás, tojásgörgetés, kakas- és tyúkütés, legényváró tojásvetélkedő, locsolóvers verseny során dőlt el melyik csapat gyűjtötte, alkalomhoz illően, a legtöbb tojást.  A csapatokat csokitojással jutalmazták.

Fehérvasárnapi szokáshoz híven komatállal kötöttek a Krisztusban megújultan, remélhetőleg életre szóló barátságot a gyermekek. Szülőknek, nagyszülőknek köszönhetően szeretetvendégséggel zárult a hagyományőrző  találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!