ERDON Helyi hírek

2011.05.19. 14:09

Csakis a hely hangulatához illő árusokat a Kossuth-kertbe

<p>A fagylalt illik a Kossuth-kert arculatához, míg a vattacukor már nemkívánatosnak minősülhet. A szabályozás még erősen képlékenynek tűnik.</p>

Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere értetlenül áll az előtt, hogy a Kossuth-kertből kitiltott árusok miért gondolják azt, hogy a megyei tanács elnöke vagy a prefektus tud valamit tenni az érdekükben. Elmondta, hogy a piacgondnokság vezetője túllépte a hatáskörét, amikor szerződést kötött az árusokkal. „A közterületen való árusításra engedélyt egyedül a polgármesteri hivatalon belül működő Kereskedelmet Ellenőrző Szolgáltató Iroda adhat engedélyt” - mutatott rá a jelenleg érvényben lévő szabályozásban foglaltakra a megyeközpont vezetője. Hangsúlyozta azt is, hogy nincsen ellenükre az, hogy áruljanak a parkban, de szeretnék, ha annak megmaradna eredeti funkciója, ahogy Ilyés Gyula fogalmazott: legyen park! Ezért elsősorban olyasmiben gondolkodnak, ami illik a hely hangulatához, s ezzel kapcsolatban említette meg a biciklivel kombinált kocsiból fagylaltot áruló „fagylaltosbácsit”, mint teljesen oda illőt.

Nem is beszélve arról, hogy ha az egyiknek megengedik, hogy áruljon, akkor a másikat csak egy jól megindokolt és konkrétan körülhatárolt szabályrendszer szerint tilthatják ki. Sajtótájékoztatója végén elmondta, hogy még gondolkodnak a megoldáson, de a vattacukor árusoknak nem sok esélyük van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!