ERDON Helyi hírek

2011.05.03. 17:00

Az önkéntesség, mint tapasztalatszerzés

<p>Szatmár megye — Önkéntességgel közelebb kerülni Európához, ez volt annak a tanácskozásnak a témája, melyet május 3–án szerveztek szatmári egyetemistáknak.</p>

A Dr. Vasile GoldişEgyetem szatmárnémeti kihelyezett tagozata adott helyet május 3–án a LADO (az Emberi Jogokat Védő Liga) és a bukaresti Konrad Adenauer Alapítvány munkatársai által szervezett tanácskozásnak, melynek témája az Önkéntesség Európai Éve apropóján a következő volt: Önkéntességgel közelebb kerülni Európához. A szervezők a 18 és 30 év közötti fiatalokat célozták meg a kezdeményezéssel, mert a fiatalabb generációk képviselőiben látják azt a potenciált, amely hozzásegít a sokat emlegetett demokrácia kiteljesedéséhez.

Ehhez minden megvan a fiatalokban: tettrekészség, bizonyítási vágy, és nem utolsósorban merészség, az új dolgok felé való nyitás készsége. Ez kisebb, nagyobb mértékben minden fiatalt jellemez, s ezt a már meglévő alapot lehet fejleszteni az önkéntességben való részvétellel — hallhatták a jelenlévők Olimpia Neagu elnöktől. A program második felében az egyetemisták kaptak szót, ők az önkéntes munkában végzett tapasztalataikat osztották meg egymással. Mint kiderült, a jelenlévők nagy hányada az ismert szatmári civil szervezeteknél tevékenykedett már, és az ezeknél eltöltött időt hasznos tapasztalatszerzésként könyvelte el, amit bármikor a saját hasznára tud fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!