ERDON Helyi hírek

2011.04.05. 13:58

Váradról szólt a Bumeráng

<p>Nagyvárad - Kedden a váradi színházépület előtti alkalmi üvegstúdióból sugározták a Neo FM Bumeráng című reggeli adását. A műsorvezetők ezt követően sajtótájékoztatót tartottak a Queen s Pubban.</p>

Az önkormányzat, illetve a jelenlevők nevében Biró Rozália alpolgármester üdvözölte a rádiós műsorvezetőket, köszönetet mondva nekik azért, amiért Nagyvárad jóhírét „elvitték a nagyvilágba” (az adás folyamán Dubaiból is érkezett SMS), és vidám hangulatot keltettek a hallgatóság körében. Boros Lajos elmondta: kellemesen meglepődött, hogy sok olyan arcot látott, akik „esőben-sárban” kitartottak több mint négy órán keresztül, és még a „hatodik aláírásért” is megküzdöttek. Bámulatos volt számára, hogy még a rejtett poénokra is vevők a jelenlévők, olyan volt, mintha egy nagy, szabadtéri klubban lenne, ahol a résztvevők félkacsintásból is megértik egymást. Úgy fogalmazott: szinte kínos felelősségérzete volt emiatt, arra gondolt, talán komolyabban kellene vennie az egészet, ezért viccesen megjegyezte: utólag is elnézést kér, amiért „felelőtlenek vagyunk”.

Bochkor Gábor arra hívta fel a figyelmet: ez volt az első alkalom, hogy a Bumeráng csapata a határon túl járt. Mivel Románia területén a műsornak nincs szponzora, eddig ez valahogy nem jött össze, most viszont találtak megfelelő kereskedelmi partnert ehhez. Külön értékelte azt a szeretetet, ami Váradon feléjük áradt, megitélésében Magyarországon bár lelkes a közönség, az emberek mégis valahogy flegmábbak, cikinek tartják az őszinteséget vagy a szeretet kinyilvánítását. Eleve úgy állnak mindenhez, hogy mit fognak kapni a pénzükért, s sokszor panaszáradatokkal árasztják el a közszereplőket. Ezzel szemben nálunk már a hétfő esti megérkezésükkor a szálloda előtt nagy lelkesedéssel fogadták őket, barátok közt érezhették magukat.

Kiváncsiságot ébresztenek

A rádiósoktól azt is megtudtuk: Voga János először jött Romániába, Bochkor Gábor viszont a kilencvenes években már járt Bukarestben, ahol egy Scorpions-koncerten volt jelen. Boros Lajos ugyanakkor egy román lánnyal került kapcsolatba, akivel a szocsi (Szovjetunió) Vörös Pipacs fesztiváron ismerkedett meg, amikor zsűritag volt.

S hogy mi a sikerük titka? „Bocsi” szerint az, hogy saját maguk számára is érdekesek tudnak lenni, illetve maradni, spontenaitásukkal és kiszámíthatatlanságukkal kiváncsiságot ébresztenek mindenkiben. Nem beszélnek mellé, hanem őszinte vidámság jellemzi őket, nincsenek előre megbeszélt poénjaik. Amúgy 1995 óta csinálják közösen a műsort („még egy házasságban is hosszú idő”), s a reggeli idősáv nem okoz nekik gondot, mert ha netalán épp nem jut eszükbe semmi, akkor az SMS-falra tekintve rögtön akad egy-két téma, ami „rázökkenti” őket a vágányra. Bár senki sem kéri tőlük, hogy egy bizonyos célcsoportot célozzanak meg, mégis inkább a fiatalabb generáció tagjai tartóznak a rajongóik közé (talán a használ nyelvezet miatt), és az sem ritka, hogy az idő múlásával a Bumeráng iránti lelkesedés önkéntelenül átragad a szülőkről a gyermekekre.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!